USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Невтомний Слабенко: депутат-утриманець програв Волиньраді два суди через звіт

31 Січня 2019 15:19
Абсурдний за своєю суттю позов, який подав до Волинської обласної ради екс-керівник апарату Волиньради Володимир Навроцький за підтримки опального депутата Сергія Слабенка, програв апеляційну інстанцію.

Суть позову стосувалась звіту голови Волиньради Ігоря Палиці за 2017 рік. Його, нагадаємо, він публічно представив депутатам в 2018 році, розповівши про безкоштовне житло волинянам для квартирної черги, добудову надсучасного перинатального центру в Луцьку, ремонт закладів охорони здоров’я та залучення коштів в бюджет Волині від корисних копалин. Звіт депутати підтримали, волиняни – ознайомились.

Проте з незрозумілих причин екс-керівник апарату Навроцький вирішив подати до суду на раду, аби, як би це парадоксально не звучало, скасувати вже озвучений та прийнятий звіт. Проте, як стверджують джерела у Волиньраді, насправді за позовом стояв одіозний депутат Сергій Слабенко. Мовляв, Навроцького він використав для прикриття, а також для того, аби зекономити – через стан здоров’я той не сплачує судовий збір. Представляв у суді Навроцького сам Слабенко, змусивши позивача прийти лише на перше засідання. Далі, замість роботи у себе на окрузі, на суди їздив сам депутат.

Позов ґрунтувався на тому, що, нібито проект рішення про звіт підготували з порушенням процедури. Тому Навроцький за підтримки Слабенка вимагав звіт, який був заслуханий і прийнятий депутатами, скасувати.

Проте, як пояснює заступник начальника відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради Світлана Хороша, ці звинувачення – абсурдні, а подання проекту рішення та його прийняття відбулось відповідно до процедури і законодавства.

Тож, Волинський обласний адміністративний суд дійшов рішення, що позов – безпідставний, відтак, позов відхилив. Адже свій обов’язок голова Волиньради виконав та прозвітував належним чином.

Сергію Слабенку цього, вочевидь, виявилось мало – згодом він подає апеляцію на це рішення. Проте «чуда» не трапляється – акторського і адвокатського таланту Слабенку забракло і в апеляційній інстанції. Відтак, Восьмий апеляційний адміністративний суд міста Львова рішенням від 30 січня залишив рішення першої інстанції без змін.

«Рада працює прозоро і відповідно до чинного законодавства. А такі люди, як Навроцький, в будь-який момент можуть звернутись до суду і заявити, ніби його права якимось чином порушені», – зазначає Світлана Хороша.

Та фіаско Слабенка, найімовірніше, не охолодить його запал до нових авантюр та показної «гри на публіку». Ймовірно, таким чином опальний депутат спробував поквитатись з головою Волиньради Ігорем Палицею, який привселюдно розповів, як окремі люди просили призначити Слабенка на посаду юрисконсульта Волинської обласної клінічної лікарні.

«Вже декілька людей до мене звертались і просили, щоб Слабенка призначили юрисконсультом. Мені цікаво, для чого вам ця посада, навіщо вам це потрібно», – запитав Ігор Палиця Слабенка під час сесійного засідання в травні 2018 року та додав, що про жодні домовленості, про тіньові призначення не може бути й мови.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, депутат-«вигнанець», колишній БЮТівець Сергій Слабенко проживає у Києві, займається адвокатською діяльністю та не задекларував жодних власних доходів за 2017 рік. Втім, доходи сім’ї наповнюють діти. Щодо дружини депутата, то вона змогла «похизуватися» двома квартирами, земельною ділянкою та гаражем. По квартирі мають і діти Сергія Слабенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 31 Січня 2019 16:01
Правильно, якщо вважав що є порушення то до суду. "Для того і Щука в річці щоб Карась не дрімав". а то Ода звернулась до суду, а вони в ЗМІ демагогію розводять. До судового засідання готуйтеся.
SRAKONIS Показати IP 31 Січня 2019 22:41
люди добрі та воно Чучало бігало(втікало) після ДТП в Маяках (Княгининку) пяне - кого про що говорити, схаменіться люди!!!!!!!
Небайдужа Показати IP 31 Січня 2019 23:46
Як той алкаш може подавати якісь позови до суду, якщо не просихає від випивки і повій. Жах просто які у нас депутати в облраді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus