USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Невидима варта»: у Луцьку виставка картин про загиблих працівників СБУ

7 Грудня 2016 14:35
Виставку картин, присвячених пам’яті загиблих працівників Служби безпеки України, відкрили у арт-галереї «Луцьк» 7 грудня. Серед зображених на полотнах загиблих правоохоронців є і волинянин.

«Невидима варта» - це експозиція картин, на яких, зі слів співавторки творів Лесі Шиденко, загиблих працівників СБУ намагалися зобразити такими, якими вони були за життя – світлими та життєрадісними.

Леся Шиденко, яка є працівником СБУ, розповідає, що до написання віршів та малювання її спонукало те, що вона побачила, як поранені військові потребують моральної підтримки.

«Ідея виникла декілька років тому, коли після Іловайська наші воїни потрапили в лікарню без рук та ніг. Молоді хлопці (19, 20 років) мали гарне медлікування, а от духом занепадали, адже думали як жити далі?! Тоді я написала вірш, без адреси, й попросила медсестер передати в палату будь-кому. Його перечитували до дір, і я побачила, що це потрібно продовжувати. Також я почала малювати, і тепер щороку роблю по одній виставці. Щодо цієї... то пригадую, як загинули перші хлопці і їх портрети були на вході у приміщення. Це були фотографії із особистих справ, зроблені поспіхом. Але ж ці загибі хлопці у житті були не такі, тому я вирішила показати їх справжніми, із своїми захопленнями, світлими», - пояснює Шиденко.
Зауважимо, що виставку «Невидима варта» вперше презентували у Києві 14-го жовтня. Відкриття виставки у Луцьку приурочили до дня народження загиблого працівника СБУ Волині капітана Віктора Мандзика. Цього дня йому мало виповнитися 30 років.

Нагадаємо, оперуповноважений Любомльського МРВ УСБУ у Волинській області капітан Мандзик Віктор Сергійович загинув 21 березня у Волновасі. Волинському правоохоронцю відкрили меморіальну дошку на фасадній стіні управління Служби безпеки України у Волинській області, у Національній академії СБУ й у Волновасі. Волинянина нагородили посмертно орденом «За мужність».

Відкриваючи виставку, мати загиблого героя пані Ольга подякувала присутнім за пам'ять про сина.

«Я втратила дитину, яка була для мене всім. Коли дивлюсь на ці портрети, то таке відчуття, що вони тут з нами, сповнені сил та енергії. Дякую за цю виставку та усім, хто прийшов. Сьогодні у Віктора день народження, тут від нього гостинці, тому прошу пригощатися цукерками», - запросила мама загиблого правоохоронця.
«Україна сьогодні переживає складні часи, збройний конфлікт з Російською Федерацією та захопленням частини сходу. Працівники СБУ захищають суверенітет на сході України. Понад 100 отримали поранення під проведення АТО на сході, 18 загинуло, один з них – волинянин. До державних нагород представили 150 працівників СБУ, двоє стали Героями України», - розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління СБУ у Волинській області Цюцюра.
Зауважимо, що експозиція включає 22 картини, виконані художницями Лесею та Олександрою Шиденками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АС2288ВЕ Показати IP 7 Грудня 2016 17:39
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus