USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ніч у Луцькому замку: відродження казкового дійства

3 Липня 2016 09:23
Створення казкової істоти, вогняне шоу, запальні виступи, перформанси та середньовічні розваги: у замку Любарта відбулося арт-шоу «Ніч у Луцькому замку».

Після трирічної перерви унікальне дійство знову зібрало сотні лучан серед мурів старовинного замку-перлини Луцька. Вже коло брами відвідувачів зустрічали середньовічні лицарі та луцький Кликун. Розпочали програму з розваг для найменших гостей дійства виставою «Підкова на щастя».

До театралізованого відкриття арт-шоу долучилися театр на ходулях «Liumanow Show» (Київ), «Garage Drum Show», театр «ГаРмИдЕр», творча група «Княжа забава» (Львів) та клуб середньовічної реконструкції «Айна Бера».
Генеральний спонсор арт-шоу Андрій Покровський зізнався, що його переповнює гордість за місто, адже завдяки таким заходам Луцьк стає більш популярним та відомим на всю Україну. Він відзначив, що Луцьк – не лише адміністративний центр регіону, а гідний посісти достойне місто серед найкращих міст України. Він нагадав слова відомого актора Богдана Ступки про те, що він був у Лондонському Тауері, але справжню величність йому викликали суворі вежі Луцького замку.

До останнього у таємниці тримали організатори те, якою буде скульптура-інсталяція «казкова істота Луцького замку». Під час відкриття скульптури гостям дійства розповіли, що прототипом її стало зображення коня, знайдене у Луцькому замку. Долучитися до створення скульптури міг кожен, придбавши та розмалювавши дощечку та пожертвувавши кошти на арт-терапію бійцям АТО. Наприкінці ночі скульптуру прикрасило чимало дощок, за написами на яких можна побачити географію відвідувачів арт-шоу – від Луцька до Луганська, Кіровограда та Києва.
Окрім концертної програми, яку представили гурти «Yonati» (Польща), «Оленки» (Львів), «J.A.Y.a.H», «АССА» (Київ), «Luiku» та «The HARDKISS», відвідувачів запрошували до середньовічних танців «Княжою забавою» (Львів) та різноманітних майстер-класів.
Сюрреалістичну казку «Метаморфози» втілив на сцені шоу-проект «Бармаглот» з Білорусі.
Опівночі мури замку осяяли відблиски полум’я під час містерії «Вогняна сторожа» у виконанні театру вогню «Fire Danсe».
Театрально-джазовий перформанс «По білому» продемонстрували актори театру «ГаРмИдЕр».
Завершилися нічні розваги дискотекою від dj KindofZero feat фолк-гурт «Марвінок» (Львів).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микола Показати IP 5 Липня 2016 08:52
Щось немає коментарів, аж дивно. То ж поділіться враженнями як пройшла "Ніч у Луцьку замку з "ГАРМИДЕРОМ"?
Колян до Микола Показати IP 5 Липня 2016 13:07
Дійсно, а то ніякого срачу
Олександр Показати IP 5 Липня 2016 13:21
Дуже позитивний захід - дякую організаторам і учасникам.\! І дуже позитивний і якісний фоторепортаж - фотографу респект за правильне відтворення емоцій! ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus