USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нічийне західноукраїнське дербі «Карпат» та «Волині», або Все вирішиться у Луцьку. Репортаж

5 Червня 2019 08:30
«Волинь» та «Карпати» – дві команди, доля яких по-різному складалася в цьому сезоні. «Карпати» виступали у Прем’єр-лізі, натомість «Волинь» грала у нижчому за рангом дивізіоні – Першій лізі. Втім, доля зробила так, що наприкінці сезону вони повинні зіграти два матчі між собою, аби вияснити, хто з них сильніший у боротьбі за право виступати у Прем’єр-лізі наступного сезону.

Перший матч мав відбутися у Львові і напевно найбільше цьому матчу зраділи луцькі ультрас, для яких виїзд до Львова є чи не найближчим і на нього їде завжди велика кількість людей. До того ж, Львів прекрасне місто в Україні, тож в ньому можна погуляти та класно провести час перед футболом. Втім, головна причина виїзду зовсім не все вищезазначене. «Карпати» - надпринциповий суперник для «хрестоносців», недарма матчі між «Волинню» та «Карпатами» називають західноукраїнським дербі.

«Волинь» потрапила в стики, вскочивши фактично в останній вагон, зокрема, вирвавши на останніх секундах нічию в «Руха» та здобувши нічийний результат в меншості в Горішніх Плавнях. Також волинянам пощастило, що «Металіст-1925», який був претендентом на попадання в стики, поступився в останньому турі «Авангарду». Натомість «Карпати», поступившись одним очком «Олімпіку», також потрапили в стики, де мали зійтися з «Волинню».

Луцьких вболівальників приїхало до Львова не так багато, як зазвичай, однак це можна пояснити тим, що гра відбулася посеред тижня. Відразу зауважимо, що підтримка від луцьких фанів була нарівні – ті ще до матчу почали заряджати: «Ми приїхали, щоб перемогти». «Завжди вірні» з тієї сторони стадіону відповідали: «Тільки Львів і тільки «Карпати». Відзначимо, що керівництво львівського клубу зробило вільним вхід на дербі, тож вболівальників «Карпат» зібрався хоч не цілий стадіон, але більше, як зазвичай на домашніх матчах.
Тренерський штаб лучан вирішив зіграти без номінальних форвардів, залишивши на лаві для запасних Козьбана та висунувши вперед Волошиновича. Натомість у «Карпат» місце у центрі захисту зайняв правий захисник Федецький, очевидно, це було пов’язано з втратою Папи Гуйє.

Цікаво, що перед матчем смарагдове поле стадіону «Україна» поливали водою, тому, очевидно, що львів’яни планували грати швидкий футбол, але чи вдалося це у них – далі по-порядку.
«Карпати» у стартові хвилини на правах господарів захопили ініціативу, більше володіючи м’ячем на половині поля волинян. Відзначимо, що вже на третій хвилині матчу арбітр посадив капітана волинян Сімініна на жовту картку.

До серйозних моментів на старті матчу справа у львів’ян так і недійшла, на відміну від «Волині», у якої метрів з 25 по воротах Кучинського небезпечно пробивав Хагназарі – кіпер перевів «кулястого» на кутовий.

Після цього «Волинь» подала три кутових поспіль. Під час розіграшу одного з них Кожанов намагався закрутити м’яч у ворота команди в білій формі, але кіпер «Карпат» був знову на висоті. Також після розіграшу ауту Цюпа навісив на Волошиновича, але той з вигідної позиції пробив головою трішки вище воріт. У ці хвилини явна перевага була у «Волині», яка затиснула господарів у власному штрафному майданчику.
Відзначимо, що «Карпати» більше володіли м’ячем, але «Волинь» продовжувала створювати моменти: Волошинович отримав розкішну діагональ з власної частини поля і фактично вийшов на ударну позицію, щоправда був заблокований захисниками і відкотив під удар набігаючому Кожанову, втім Денис якимось чином не поцілив у ближній кут воріт Кучинського.

До слова, для «Волині» в середині тайму сталася неприємність – травмувався Артур Западня, тож лікарі одразу сигналізували тренеру Андрію Тлумаку, що потрібно робити заміну. Тренерський штаб лучан вирішив випустити на поле молодого Климця.
На 26 хвилині вже львів’яни організували швидку атаку, після якої небезпечно бив Понде – повз ворота Неділька пролетів м’яч у цьому моменті. Також у «Карпат» двічі здалеку пробивав Кльоц – в обох випадках гравець львівської команди не влучив у рамку воріт. Відтак, перший тайм завершився з нулями на табло.
Після перерви агресивніше розпочали господарі, які намагалися розхитати організовану оборону «хрестоносців», зокрема на 51 хвилині після прострілу до штрафної пробивав Понде – над перекладиною воріт Неділька. За хвилину навіс партнера вже замикав Ді Франко, пробиваючи головою – знову вище.

Волинь натомість відповіла небезпечним моментом за участю Волошиновича та Сімініна: капітан «Волині» прострілював до карного майданчика господарів, однак Волошинович якимось чином не попав по м’ячу. Лівів’яни відповіли небезпечним ударом Гуцуляка зі штрафного – неточно. Також вкотре у матчі пробивав Понде – Неділько вимушений був переводити м’яч на кутовий. А вже за мить на 74 хвилині той же Неділько врятував свою команду від дальнього удару злету від Мякушка.
За 5 хвилин до завершення матчу диктор оголосив, що на матч завітали 10 тисяч 104 вболівальники, а над стадіоном «Україна» почали згущатися хмари, адже до матчу окремі ресурси повідомляли, що команди гратимуть у грозу. Цікаво, що ультрас обох клубів вирішили влаштувати піротехнічні шоу, які на трохи призупинили гру.
В останні хвилини жодна з команд не наважилась іти на фінальний штурм, лише обмінявшись небезпечними ударами Кожанова та Онгли. В підсумку, суддя зафіксував доволі ненудні нулі у Львові.
Після матчу капітан «Волині» Сергій Сімінін закликав підійти до гостьового сектору, аби подякувати ультра за підтримку. А над ким згустяться хмари, вирішиться вже в матчі-відповіді 8 червня на стадіоні «Авангард» у Луцьку, де стане зрозуміло, хто з команд гратиме у Прем’єр-лізі наступного сезону.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus