USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Німеччина поки не планує визнавати Палестину незалежною державою

23 Травня 2024 14:39
Наразі Німеччина не буде наслідувати приклад Норвегії, Іспанії та Ірландії, які вирішили визнати незалежну Палестинську державу.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє DW.

Як зазначила напередодні у Берліні представниця німецького МЗС, «самостійна держава Палестина залишається твердою метою німецької зовнішньої політики», однак питання про визнання опиниться на порядку денному лише під час політичного процесу на шляху до її становлення.

З цієї причини, за її словами, Німеччина вже давно підтримує створення і реформування палестинських інститутів.

Зрештою лише власна держава в сенсі концепції «двох держав для двох народів» створить як для палестинців, так і для ізраїльтян можливість жити пліч-о-пліч у мирі та безпеці, сказала представниця німецького МЗС, наголосивши, що необхідність перемовин на цю тему зараз важлива, як ніколи раніше.

Кількома днями раніше Генеральна Асамблея ООН 143 голосами вирішила надати палестинцям нові «права і привілеї» в Організації Об’єднаних Націй. Німеччина, Австрія, Британія, Італія та Україна утрималися під час голосування. США, Ізраїль, Угорщина та Чехія проголосували проти.

Нагадаємо, Іспанія, Ірландія і Норвегія оголосили у середу, що визнають Палестинську державу 28 травня. Члени Європейського Союзу Словенія та Мальта також зазначили останніми тижнями, що планують визнати Палестину.

Водночас Ізраїль відкликав своїх послів з Ірландії та Норвегії для «термінових консультацій» у середу через рішення двох країн визнати Палестинську державу.

Адміністрація Байдена виступила проти рішення Іспанії, Норвегії та Ірландії визнати Палестинську державу, наголосивши, що підтримує створення двох держав, однак шляхом дипломатичних переговорів за участі, в тому числі, Ізраїлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 23 Травня 2024 20:19
Навiщо лiзти туди, де роками йде вiйна i постiйний конфлiкт по територiальному приводу…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus