USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нью-Йорку й не снилося: чим унікальний новий житловий комплекс на Волині

19 Січня 2022 17:01
Самі того не розуміючи, люди часом власноруч роблять свої ж міста непридатними для комфортного життя. Одні бездумно будують, інші купують, треті борються за парковки, а четверті переплачують за місце в садочку чи стоять у чергах туди по кілька років.

Тим часом психологи не встигають записувати клієнтів у свої блокнотики.

Населення Землі збільшується, тож більшими стають столиці й обласні центри. Зрештою вони втрачають здатність вміщати всіх охочих жити у великому місті. У цьому випадку зазвичай вдаються до очевидного рішення: застосовують практику точкової забудови та розширення кордонів міст.

Розповідаємо, у чому проблема точкової забудови і чому треба мислити й обирати більш масштабно.

Точкова забудова – це практика зведення будинків, переважно житлових багатоповерхівок, на вільних місцях умовно старих районів. Здавалося б, що може піти не так у цьому чудовому плані використання вільної території під розширення житлової площі для населення? Пунктів кілька.

По-перше, місця рідко бувають вільними. Найчастіше будинки зводять на місці парків, клумб, дрібних магазинів чи зелених острівців. Тому точкова забудова зазвичай краде в міста зелені зони, а разом з ними – трошки свіжого повітря.

По-друге, так, цей будинок буде новим і гарним, але він стоятиме серед старих будинків і в старому мікрорайоні, а тому модні вікна до підлоги будуть виходити на промзони, хрущівки чи ще щось менш приємне.

По-третє, поодинокі будинки часто не мають ідеї, концепту, продуманості чи чогось іще, окрім додаткових квадратних метрів посеред міста. Тому стають «шрамами» старих міст, не вписуються в загальний вигляд вулиць і нагадують європейські столиці лише пафосними назвами.

По-четверте, квартири в таких будинках майже завжди значно дорожчі, ніж житло під містом чи у спальних районах, що розширюються. Тому ви можете зекономити на транспорті до роботи, паралельно виплачуючи дуже дорогу розстрочку чи кредит.

І тут у гру вступають великі концептуальні комплекси, які наразі виростають переважно під великими містами. Будуючи поза межами столиці чи обласних центрів, забудовники мають можливість створити продумане житло, яке гармоніюватиме з навколишнім середовищем.

Такий підхід дає поле для творчості, знижує ціну житла порівняно з міським, дарує мешканцям відчуття slow living поза мегаполісами.

Хоча Луцьк – не столиця, та всі погодяться: це велике місто, що росте та розвивається. Саме тому майже пропорційно з київським передмістям забудовують і луцьке.

Нещодавно на горизонті з’явився наймасштабніший житловий комплекс Волинської області, який доводить усі переваги продуманої великої забудови. Йдеться про житловий район «Гордість», що об'єднає 140 000 кв. м у кількох комплексах по 6-9 будинків і великий парк у центрі.

Окрім того, що забудовник «Сімейна Фортеця» всіляко просуває ідею продуманості і в плануваннях, і в розташуванні будинків, зведення цього комплексу не просто не забирає території лісу та парків, а компенсує вирубаний раніше ліс поблизу.

Інфраструктура, близькість до школи та садочка, великий парк, продуманість і масштабність забезпечують подібній локації зростання ціни на 10-30% за рік, що значно вище, ніж рівень інфляції та приріст сусідніх менших проєктів. Звісно, поряд будують ще кілька чималих об’єктів, які втілюють певні концепції, але комплекс такого масштабу наразі один.

І хоча, звісно, знайдуться люди, що не захочуть їхати до центру міста 15 хвилин замість п’яти, заохочуючи не дуже принципових забудовників зводити багатоповерхівки точково та хаотично, варто подумати про те, що в Нью-Йорку люди дістаються з роботи додому часто по півтори-дві години, не маючи іншого вибору.

В українців вибір наразі є, і нам варто добре подумати, попит на який продукт ми хочемо створювати.

Матеріал розміщено на правах реклами
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олексій Показати IP 19 Січня 2022 18:29
В Нью-Йорку як і на решті території Америки приміські забудови включають лише приватні будинки з газоном і власним басейном, а багатоквартирні будинки це набагато нижчий рівень
Босс Показати IP 20 Січня 2022 07:40
Вже незнають як себе преподнести, маркетинговий хід, Нью Йорк, від Кутюр ще придумайте від Гуччі
Знаю Показати IP 21 Січня 2022 20:28
Ну що ,у Луцьку цензуру ніхто не відміняв?Владу і наближених критикувати не можна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus