USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Нова Зеландія дозволила українським біженцям залишитися назавжди

26 Серпня 2023 22:37
Нова Зеландія надасть українським біженцям дозвіл на постійне проживання. Досі вони могли перебувати в цій країні на основі спеціальної однорічної візи.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Bloomberg.

Торік після російського вторгнення в Україну новозеландський уряд запровадив спеціальну «українську» візу, яка надавала громадянам України право залишатися в Новій Зеландії протягом 12 місяців. У лютому строк дії таких віз продовжили ще на рік.

Однак уряд вирішив припинити прийом заявок на отримання цієї спецвізи після 15 березня наступного року. А тим, хто вже оформив чи встигне оформити цю візу до вказаної дати, нададуть право на постійне проживання у Новій Зеландії.

Читати ще: У Німеччині закликали ЄС подовжити тимчасовий захист біженців з України

«Багато з тих, хто шукав безпеки тут, у Новій Зеландії, ніколи не сподівалися б залишитися тут надовго, але оскільки війна триває, ми маємо гуманітарне зобов’язання забезпечити їм певність», – сказав міністр імміграції Нової Зеландії Ендрю Літтл.

За даними новозеландського уряду, наразі видано загалом 1510 «українських» віз. Зараз на території Нової Зеландії залишається близько 340 власників такого документа.

Читати ще: Скільки українців отримали посвідки на проживання в Польщі у 2023 році

Тим, хто забажає отримати дозвіл на постійне проживання, треба буде надати медичну довідку, пройти перевірку доброчесності (перевірка характеру) і додаткову ідентифікацію особистості. Також їм доведеться сплатити додатковий збір в розмірі 1200 новозеландських доларів (708 доларів США).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus