USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нові переходи і заборони: у Луцьку затвердили схеми руху на низці вулиць

4 Грудня 2019 11:22
Члени виконавчого комітету Луцької міської ради затвердили схеми організації дорожнього руху на низці вулиць і проспектів міста. Зміни ще планують обговорити, зокрема, з працівниками поліції та представниками громадськості. Передбачено, що зміни вступлять у дію з 1 липня 2020 року.

Про це йшлося 4 грудня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На розгляд виконкому винесли низку проєктів рішення про затвердження схем організації дорожнього руху на кількох вулицях і проспектах міста Луцька.

Це проспекти Перемоги, Василя Мойсея, вулиці Даргомижського, Франка, Заповітна, Карпенка-Карого, Градний Узвіз, а також кільцева розв’язка проспект Відродження – проспект Соборності – вулиця Гордіюк.

Як наголошено в пояснювальній записці до проєктів рішень, зараз погоджені схеми організації дорожнього руху на зазначених вулицях відсутні.

«Основною метою розробки схем є підвищення безпеки пішоходів за рахунок влаштування нових пішохідних переходів і острівців безпеки на наявних переходах з інтенсивним рухом, збільшення пропускної здатності вулиць шляхом заборони стоянки на проїзній частині, зменшення кількості конфліктних точок на перехрестях та в місцях виїздів на вулиці з дворових територій, офісів і т. д. шляхом заборони лівих поворотів, що своєю чергою зменшить число дорожньо-транспортних пригод», – вказано.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк зазначив, що проєкти рішення винесли у зв'язку з тим, що транспортний потік у Луцьку дедалі інтенстивніший. Тому запропоновано внести низку змін, аби покращити організацію руху в місті.

Наприклад, з проспекту Перемоги хочуть заборонити поворот на 8 Березня, біля меморіалу – облаштувати острівок безпеки, влаштувати односторінній рух на вулиці Даргомижського – від міськради (вулиця Богдана Хмельницького) до готелю "Світязь", заборонити поворот ліворуч із вулиці Івана Франка на вулицю Тараса Шевченка, легалізувати парковки біля Північного ринку та супермаркету "АТБ" на вулиці Гордіюк, заборонити паркуватися по правій стороні вулиці Заповітній, запровадити постійний рух прямо на Карпенка-Карого біля повороту до ТЦ "Ювант", обмежити півкулями рух транспортних засобів на вулиці Градний Узвіз тощо.

Член виконкому Ігор Алєксєєв звернув увагу на те, що зміни насправді можуть призвести до ще більшого ускладнення дорожнього руху та навіть збільшення кількості аварій на дорогах.
вулиця Заповітна
вулиця Заповітна
кільце на проспекті Соборності, вулиці Гордіюк
кільце на проспекті Соборності, вулиці Гордіюк
проспект Василя Мойсея
проспект Василя Мойсея
проспект Василя Мойсея
проспект Василя Мойсея
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
директор школи Показати IP 4 Грудня 2019 11:52
ПРОЕКТ "ЗАТОЧЕНИЙ" ПІД МУНІЦИПАЛІВ ДЛЯ ОТРИМАННЯ " ПОКАЗНИКІВ " РОБОТИ!!
Анонім Показати IP 4 Грудня 2019 12:21
А де ж та фірма, що взяла наші мільйони з вивчення та удосконалення автомобільного руху в Луцьку?
Клава Показати IP 4 Грудня 2019 13:50
а по І. Франка слабо пустити маршрутку ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus