USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нововолинськ витратить $6 млн на оновлену систему водопостачання

23 Вересня 2017 19:59
Аби забезпечити жителів Нововолинська якісною питною водою, планують замінити 18 кілометрів водопроводу та відновити комунікації. Це планують здійснити завдяки позиції Світового банку.

Про це повідомляє БУГ.

21-го вересня до Нововолинська прибули представники, які беруть участь у реалізації “Другого проекту розвитку міської інфраструктури” і заключили договір для розробки тендерної документації.

У травні 2014-го року в офісі Світового банку в Києві начальник підприємства «Нововолинськводоканал» Володимир Озимчук підписав угоду про позику щодо інвестиційного проекту. Він передбачався в 11-ти містах України, серед яких Київ, Харків, Житомир, Тернопіль, Черкаси, Вінниця. Вдалося потрапити до цього списку і Нововолинську.

“Зношення водопровідної мережі – ось в чому проблема Нововолинського водоканалу. Каналізаційна система, яка існує на даний момент перенавантажена зайвою водою. Прокладання газопроводу негативно вплинуло на стан сталевих труб. Термін їхньої служби – 25 років, а вони вже три рази по стільки використовуються. Через це стаються постійні пориви, з кранів тече іржава вода. Прийшов час замінити їх на поліетиленові, які будуть слугувати приблизно сто років “, – розповідає Володимир Озимчук.

За підтримки міської ради, крок за кроком, Нововолинський водоканал рухався на шляху до укладення договору. Проект з техніко-економічного обгрунтування модернізації систем водопостачання та водовідведення складав начальник водоканалу. З 14-ти світових компаній, тендер на розробку документації виграла французька фірма «Еgis Україна».

Процес модернізації каналізаційноної системи запущений. 8 листопада буде розкриття тендерної пропозиції. Компанія, яка переможе в торгах, вже наступного року зможе розпочати переобладнання системи водопостачання міста.

Деталі проекту поки конфіденційні. Відомо лише, що планують провести реконструкцію 5 головних насосних станцій, замінити водопровідні труби, ввести в дію дві станції знезалізнення.

“Міняти треба 18 кілометрів водопроводу. Доведеться перерити всю вулицю Перемоги, зносити асфальт, бруківку і все прокладати по-новому”, – ділиться Володимир Озимчук планами проекту.

Нововолинці матимуть воду зовсім іншої якості. Зникнуть проблеми іржавої води, накипу в чайниках. Для самого підприємства зменшиться енергоємність.

Начальник водоканалу запевняє, що заміна системи сама по собі не стане причиною підвищення тарифів на воду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 23 Вересня 2017 20:12
Гарна новина з Нововолинська! Це вкрай потрібно для міста! Міський владі за добрі справи для простих людей- він нас красна подяка та низький доземний уклін!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus