USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Новий податок на продаж автівок запровадили в Україні

28 Травня 2020 13:49
Внесені зміни до Податкового кодексу України, які набрали чинності 23 травня 2020 року, мають на меті збільшення податку при продажу автомобілів.

Про це повідомляє ТСН.

Нещодавно був підписаний законопроєкт №1210, в якому частина змін торкнулася і автомобільної сфери.

Так, у законі закріплене введення податку на продаж третьої одиниці транспортного засобу за рік. Дія закону поширюється на продаж машин від 1-го січня 2020 року.

Якщо раніше у разі продажу (обміну) протягом одного року третього і подальшого автомобіля потрібно було заплатити державі 5% його вартості, то тепер – 18%. Новий податок має причетність не тільки до легкових автомобілів, але і будь-якого іншого транспорту, зокрема, причепів, мопедів і мотоциклів.

Перший продаж ТЗ податком не обкладають. Якщо два, то державі доведеться віддати 5% його ціни, як і раніше. У разі продажу автобуса, вантажівки, трактора, спецтехніки і іншого рухомого майна стягується податок в розмірі 5% від оцінкової вартості навіть на першу операцію в році.

У цьому випадку ставку роблять на перекупників. Їм тепер треба або виходити «з тіні» та платити податки, або відмовитися від свого бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 28 Травня 2020 18:08
А доручення не? Нечули?) Який дурень буде платити??? Замісь того щоб наповнити бюджет ще більше- Неотримають нічого(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus