USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Нитка єднання»: у Луцьку презентували «теплий» прапор України

12 Вересня 2023 08:56
У центральному парку Луцька 11 вересня відбулася презентація в’язаного жовто-блакитного прапора, який у рамках акції «Нитка єднання» створювали впродовж двох місяців.

Як розповіла Суспільному ініціаторка акції керівниця громадської організації «Старт у Нове життя» Ганна Карамишева-Борисенко, в’язаний прапор складається із 432 клаптиків – шматочків різних відтінків.

«Кожен шматочок розміром 20 на 20 сантиметрів. Вийшов розмір 2,4 на 7,2 метра. Дуже великий. А ще він розтягується і здається ще більший», – говорить Ганна Карамишева-Борисенко.
«Теплий» прапор створювали близько 80 жінок із усієї України. Зі слів організаторки акції, долучилися 34 міста.
Учасниця акції Олена Ярощук, яка приїхала з Маріупольського району до Луцька, де й зараз проживає, розповіла: зв’язала 10 шматочків.

«Ми об’єднали переселенців, жителів, з-за кордону, ми всі об’єдналися і робимо добру справу, хочемо, щоб про Україну почули скрізь, показати, що Україна сильна і ми переможемо, – каже жінка.
Зацікавилася акцією та прийшла подивитися на розгортання в’язаного прапора України лучанка Алла Шиманська. Така ініціатива, каже, потрібна в теперішніх реаліях.
«Треба долучатися до таких акцій, щоб не забувати, що в нас іде війна, і нам потрібно бути єдиними у всьому: і в допомозі, і в думках, і підтримувати один одного, бо це наша Україна і крім неї у нас більше нічого немає», – наголосила лучанка.

Готовий «теплий» прапор України, додала Ганна Карамишева-Борисенко, будуть доповнювати новими в’язаними шматочками, які ще досі передають учасники акції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus