USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обіцяють виплати і беруть без досвіду: в РФ створили 40 «добровольчих загонів для війни проти України

8 Серпня 2022 17:06
Від весни у двох десятках регіонів Росії створено понад 40 підрозділів, до яких набирають охочих воювати в Україні, вбиваючи мирних людей. Окупантам обіцяють платити від 130 до 300 тисяч рублів.

Як інформує ТСН, про це повідомляє російський «Комерсант».

Загарбники проходять спільне навчання, проте інформації про те, наскільки добре готують майбутніх вбивць, немає; у деяких регіонах, як зазначається в оголошеннях, досвід військової служби не потрібний.

У всіх регіонах, за даними російських журналістів, за формування підрозділів відповідає Міноборони РФ. Військові підписують із ним контракти на кілька місяців із можливістю подовження.

«Добровольчі батальйони», як правило, одержують назви, які вказують на їхню територіальну приналежність. Наприклад, загін «Тигр» у Приморському краї, рота «Парма» в Пермському краї, дивізіони «Невський» та «Ладозький» у Ленінградській області.

Видання розповідає, що у Пермській, Нижегородській, Амурській областях збирають танкові батальйони та мотострілкові роти, у Ленінградській області – артилерійські дивізіони, а в Тюменській до того ж – саперний батальйон та роту снайперів. Добровольчі батальйони формують також у республіках – Чувашії, Якутії, Татарстані, Башкортостані.

Зазначається, що регіональна влада підтримує такий набір окупантів для війни в Україні і обіцяє їм виплати, розмір яких відрізняється залежно від регіону. За участь у війні росіянам обіцяють виплати від 130 тисяч рублів до 300 тисяч рублів на місяць та добові.

У деяких регіонах обіцяють також разові виплати, але є умови для їхнього отримання. Наприклад, десь частину можна отримати лише після перетину кордону з Україною.

Якщо окупант загине, сім’ям обіцяють виплати, наприклад, у Башкортостані ця сума становитиме 12,3 млн рублів.

Тим часом за добу ЗСУ ліквідували ще 140 окупантів та збили гелікоптер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus