USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Обмежень у виїзді за кордон українок не буде, – Міноборони

7 Вересня 2022 11:24
Жодних обмежень для жінок у виїзді за кордон з 1 жовтня не буде.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Незабаром уже офіційно: жодних обмежень для жінок щодо перетину кордону з 1 жовтня не буде, про що я говорила неодноразово. Також ставати чи не ставати жінкам на військовий облік – справа добровільна», – написала вона.

Читати ще: Хто з жінок не підлягає призову під час мобілізації: усі категорії

Заступниця міністра оборони пояснила, що відповідно до закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» жінки певного переліку професій зобов’язані стати на військовий облік з 1-го жовтня. Проте, за її словами, Генштаб та Міноборони пропонують змінити формулювання на «за бажанням». Погодитись на це має Верховна Рада. Однак, як зауважила Ганна Маляр, якщо цього не станеться, то закон відтермінують на рік.

«1 жовтня нікуди йти не потрібно. Дійсно жінки близько 100 різних спеціальностей мали 1-го жовтня обов’язково ставати на військовий облік. Але наразі Генштаб стоїть на позиції, що зараз немає потреби збільшувати кількість жінок, які знаходяться на військовому обліку. Війна вносить свої корективи.

До 24-го лютого складно було уявити, що багатьом жінкам прийдеться виїжджати за межі країни, рятуючи своїх дітей від бомбардувань. І тут постає питання: якщо у дітей обоє батьків військовозобов’язані та в них є заборона на виїзд за кордон, або це мама-одиначка, то хто тоді вивезе дітей, рятуючи їх від війни? Тоді ми посягаємо на право цих дітей на життя, бо ніхто не зможе їх захистити. Ми розуміємо, що не можна жінок свідомо позбавляти цієї можливості, цього права і навіть материнського обов’язку врятувати свою дитину», – наголосила Ганна Маляр.

Вона підкреслила, що Генеральний штаб спільно з Міністерством оборони офіційно запевнили, що зараз немає потреби всіх жінок примусово чи обов’язково ставити на військовий облік. А фейкову інформацію, яку масово розповсюджували майже усі ЗМІ, Маляр назвала «зароблянням грошей».

Раніше повідомлялося, що Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони схвалив законопроєкт про добровільне взяття жінок на військовий облік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
олександр Показати IP 7 Вересня 2022 12:11
Чомусь не чути жіночих активістів з гнівними криками про гендерну рівність з чоловіками.
Володимир до олександр Показати IP 7 Вересня 2022 14:31
Мало того. Це пропаганда сексизму на Державному рівні. Але головне, що сама заборона виїзду це порушення Конситуції, бо війну ніхто не оголошував, а закон зворотньої дії немає. Тому поправки і накази які заперечують раніше прийняту Конституцію - просто немають ніякої юридичної сили. Жаль що у всьому винні самі громадяни, яякі більшістю просто сліпі котята з ідеєю "моя хата скраю".
Олексій Показати IP 7 Вересня 2022 18:40
Якби чоловіки подавали в суди щодо заборони на перетин кордону, то це питання швидше б вирішилось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus