USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Оборудка на 1 млн грн: у Луцьку затримали «поштового» афериста

11 Грудня 2017 17:11
9 грудня розшуківці Житомирського відділу поліції затримали організатора понад десятка шахрайств по всій Україні на суму більше мільйона гривень. Його спільника затримали у м. Луцьку під час спроби отримати у відділенні поштової служби товар вартістю 200 тисяч гривень за допомогою підроблених документів.

Про це повідомили у прес-службі поліції Житомирської області.

Організаторові афер загрожує до 8 років ув’язнення.

За зібраною поліцейськими інформацією, підозрюваний відпрацював кілька схем шахрайств, за допомогою яких отримував тисячні прибутки, фактично ніде не працюючи.

- Чоловік через інтернет-мережу підшукував клієнтів, укладав з ними домовленості про купівлю товару, наприклад гіроскутерів, як в останньому випадку, та просив надіслати його через поштову службу, - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – У відділенні через третю особу, якій надавав підроблені документи ніби власника товару, отримував його, сплачуючи по накладній лише за доставку.

Чоловік причетний до цілої низки подібних афер, тому діяв досить обережно, щоразу залучаючи до отримання товару за підробленими документами іншу особу, яку у деталі своєї оборудки не посвячував.

Після реалізації чергової такої схеми працівники карного розшуку Житомирського відділу поліції затримали виконавця у Луцьку, куди він прибув за товаром.



- Ще за кілька днів у м. Житомирі за місцем тимчасового проживання і був затриманий підозрюваний, 28-річний уродженець Червоноармійського району Житомирщини. Нами розслідується 3 факти подібних шахрайств, однак у нас є інформація, що подібні схеми він реалізовував і в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Умані, Чернівцях та інших містах України, - продовжує Михайло Сорока.

З серпня 2016 року чоловік розшукувався Сарненським відділом поліції Рівненщини за низку шахрайств з використанням підроблених документів.



Чоловікові, як і його спільникові, оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 190 (Шахрайство), ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання відносно організатора міри запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus