USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Обшуки у ТЦК і ВЛК: поліція вилучила понад 10 тисяч медичних справ

23 Серпня 2023 15:29
За результатами понад 200 обшуків у ТЦК для документування корупційних схем ухилення від призову Нацполіція вилучила більш як 10 тисяч медичних справ.

Про це пише УП з посиланням на Нацполіцію.

«Серед вилучених відомостей – документи, отримані у «привілейований» спосіб. Під час слідства буде перевірено законність їх одержання, а діям причетних до незаконних схем надано правову оцінку», – йдеться в повідомленні.

22 серпня оперативники проводили по всій країні понад 200 обшуків у медичних закладах і територіальних центрах комплектування.

За результатами обшуків у МСЕК та ВЛК, у приміщеннях ТЦК та за місцем проживання причетних до схем осіб поліцейські вилучили понад 10 000 особових медичних справ, журнали реєстрації осіб, які пройшли та проходять комісії, тощо.

Діям службовців та цивільних осіб, які стали псевдохворими або отримали псевдоінвалідність, буде надано правову кваліфікацію.

Читати ще: В Україні готують план для усунення причин корупції у ТЦК: зміняться правила перетину кордону

Підставою для проведення обшуків стали масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи цих установ.

За винагороду фігуранти проваджень допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності чи визнанням їх тимчасово непридатними до служби.

Зокрема писали фіктивні історії хвороб, видавали незаповнені медичні бланки з усіма печатками та підписами, а також бланки повісток, вносили недостовірні відомості про стан здоровʼя до відповідних інформаційних баз тощо. Такі дії дозволяли відтермінувати чи взагалі уникнути призову на військову службу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 23 Серпня 2023 16:50
Цікаво дізнатися прізвища цих волинських привілейованих осіб
Правда Показати IP 23 Серпня 2023 18:56
Ха-ха-ха...хто перевіряючі...ті ж корупціонери,які свого часу пішли на підвищення,ставки зростають...яка "показуха"...система "згнила" і її потрібно міняти,тобто викорінити...попробуй "друже"...прикро,але це факт.
321 Показати IP 23 Серпня 2023 20:25
А нічого там не буде. Привілейованим зійде з рук, знайдуть якихось два цапа відбувайла для показника і соватимуть їх по судах. Все як завжди
Анонім до 321 Показати IP 25 Серпня 2023 08:27
Пошкодуйте останні новини по темі наприклад на сусідній Львівщині полковника з цтк засудили за виключення з обліку 10 офіцерів запасу і видачу дозволів для виїзду за кордон дали за вироком суду 7 ДНІВ НА ГАУПТВАХТІ і все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus