USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Об’єднати Волинь: у Нововолинську відбувся перший молитовний сніданок. Фоторепортаж

14 Грудня 2021 15:43
У Нововолинську відбувся перший молитовний сніданок, на якому молилися за Україну, міську громаду, дітей, мир, лікарів. Також під час заходу оголосили благодійний збір коштів на придбання аудіометра для скринінгу слуху новонароджених діток у Нововолинській центральній міській лікарні.

На початку осені у Луцьку відбувся вже третій молитовний сніданок. Традицію молитовних сніданків вирішили запровадити і в Нововолинську. Аби помолитися та пожертвувати кошти на благодійність, у центр дитячої та юнацької творчості завітали представники влади, бізнесу, духовенства, військові.
Розпочався захід зі спільної молитви «Отче наш», а потім слово надали міському голові Нововолинська Борису Карпусу.

«Хвилюючий момент. Дякую всім, хто прийшов для спільної молитви. Це гарна ініціатива, яка повинна мати продовження та стати традицією. Напередодні новорічних свят ми намагаємося творити добро. Лейтмотивом цієї зустрічі є збір коштів на аудіограф для скринінгу слуху – це апарат, який дозволить виявляти у немовлят глухість на ранніх стадіях. Молитва, яка об’єднує Україну у ці непрості часи, стає для нас дороговказом, оскільки на життєвому шляху нашого міста та країни ми стикнулися з викликами війни. Молитва допомагала військам боронити наші східні рубежі. Тому хочу подякувати вам за єдність, жертовність та молитву», – сказав Борис Карпус.
Очільник Нововолинської центральної міської лікарні Олег Шипелик, своєю чергою, відзначив, що на молитовному сніданку зібралися найбагатші та найщасливіші люди у світі, адже вони мають те, що багато людей не має – всі можуть чути цей прекрасний світ.

«Є люди, які, на жаль, не можуть відчути світ. Найбільшою відповідальністю є те, що ми можемо цим людям це дати. У Нововолинську щороку в середньому народжуються два-три немовляти, які не відчувають те, що відчуваємо ми. Перші десять місяців від народження ні лікарі, ні батьки не зможуть зрозуміти, що дитинка не чує. За допомогою аудіографу ми зможемо діагностувати таку ваду на ранніх стадіях.
Цей прилад коштує орієнтовно 300 тисяч гривень. Для лікарні це значні кошти, але, об’єднавшись, ми зможемо допомогти», – наголосив Олег Шепелик.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зауважив, що для нього це вже не перший молитовний сніданок, але ці заходи завжди тягнуть за собою щось добре і тепле: «Аудіограф – це прилад, який необхідний для того, аби наші діти росли здоровими. Кожен молитовний сніданок зшиває Україну, Волинь, аби об’єднати людей навколо якоїсь мети. Сьогодні – це збір коштів на дуже необхідний прилад. Коли ми молитимемося та робитимемо добрі справи, нам це повернеться сторицею».
Відзначимо, що впродовж заходу молитви проголошували священники різних конфесій. Також на молитовному сніданку звучало багато пісень-молитов, особливо трепетною була пісня «Алілуя» у виконанні дитячого хору.
А завершився захід спільним виконанням духовного гімну «Боже Великий, Єдиний».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
От знову Показати IP 15 Грудня 2021 08:23
Цікавить, яке співвідношення витрат та отриманих коштів. Виглядає це все, як новорічний корпоратив за бюджетний кошт. Карантинних заходів знову не дотримуюються, гарний приклад
Автору автор Показати IP 15 Грудня 2021 11:56
А що Волинь розділена?)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus