USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська ОДА шантажує депутатів невикористаними грошими з ДФРР, – Імберовський

26 Грудня 2018 18:19
Під час бюджетної комісії ОДА запропонувала депутатам, порушуючи відповідні нормативні документи, погодити виділення коштів з державного бюджету на співфінансування проектів, що фінансуються з державного бюджету (ДФРР). Про це на своїй сторінці в мережі Михайло Імберовський.

«Коли на Волинь був призначений губернатором Олександр Савченко, була надія, що спільними зусиллями вдасться напрацювати план дій, сформувати єдину систему координат, але сьогодні я ще раз переконався, що ми рухаємось у паралельних площинах... І прикладів цьому є багато: чи це програма співфінансування купівлі житла дітям сиротам, де обласний бюджет забезпечив співфінансування 50%, чи визначення переліку доріг, які потрібно ремонтувати, чи сьогоднішня бюджетна комісія, а точніше співпраця по проектах державного фонду регіонального розвитку (ДФРР)», – йдеться у дописі.

Під час засідання депутати запропонували розподілити стабілізаційну дотацію з держбюджету у розмірі 10 000 000 грн так:

– в сумі 3 465 000 грн ратнівському районному бюджету на придбання томографа районній лікарні;

– в сумі 1 800 000 грн Городищенській ОТГ на закупівлю пожежної машини.

«Якщо обласна державна адміністрація вчергове збиралась зламати депутатів через коліно, шантажуючи, що невикористані гроші по ДФРР повернуться до держбюджету, то це у них не вийшло. Відповідно до «Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку», затвердженого Кабміном постановою від 18 березня 2015 р. № 196 на проекти, що фінансуються з ДФРР має бути передбачене співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків! Невже цього не знали в ОДА на початку року? Впевнений – знали. То чому ж тоді у Ратнівському районному та Городищенському сільському бюджетах не передбачили співфінансування?

Можливо на місця ця вимога не була доведена? Якщо в місцевих бюджетах не вистачало коштів, то чому ОДА не ставила це питання протягом року, а тихенько хотіла протягнути це зараз своїм розпорядженням, не виносячи на сесію обласної ради?

Чому до цього часу не скликана регіональна комісія по визначенню проектів ДФРР 2019 року, про що я зробив відповідний запит до губернатора на останній сесії? Знову місцеві бюджети будуть затверджені, а в них не передбачені кошти на співфінансування проектів по ДФРР у 2019 році, бо на місцях ті ж голови ОТГ, районів, не знають чи будуть включені в число переможців їхні проекти?" – пише Михайло Імберовський.

З його слів, складається враження, що керівники ОДА призначені президентом не для вирішення нагальних проблем Волині, а для забезпечення необхідного результату на президентських виборах 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus