USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Одна із земель Німеччини запроваджує вивчення української мови у школах

25 Травня 2024 06:15
У землі Гессен в Німеччині запроваджують українську мову як другу іноземну. Це полегшить українським дітям складання випускного іспиту у школах.

Це буде перша федеральна земля в Німеччині, яка робить такий крок для біженців із України, повідомляє РБК-Україна з посиланням на n-tv.de.

Українським біженцям складно навчатися у німецьких школах, що стосується й вимоги вивчати іншу іноземну мову на додаток до німецької та англійської. Гессен буде першою федеральною землею, де у школах запровадять українську мову як другу іноземну.

Читати ще: Як змінились погляди українців на рідну мову за рік війни. Опитування

Німецьке законодавство вимагає, щоб учні, які відвідують гімназію, вивчали другу іноземну мову для складання випускного іспиту Abitur. Однак для українських школярів це складно, через що деякі залишають гімназію та вступають до середньої школи, де немає вимоги щодо другої іноземної. В інших федеральних землях пропонують лише індивідуальні мовні курси з української у школах.

Читати ще: Майже 50% українок, які перебувають за кордоном, планують залишитись навчатися там

Як зазначили в уряді землі Гессен, ця ініціатива є чітким знаком солідарності з Україною та має на меті збереження української ідентичності, культури та зв'язків українських біженців із батьківщиною, що сприятиме їхньому поверненню додому в майбутньому.

У землі Гессен проживають близько 20 000 дітей і понад 300 вчителів з України. Крім німецької та англійської, у школах доступна лише російська як друга іноземна. Але для більшості українських біженців вона може бути неприйнятна як мова ворога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus