USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Одного потяга замало»: пасажири скаржаться на погане залізничне сполучення Луцька зі Львовом

13 Травня 2021 15:27
Відколи почався карантин, Луцьку відрізали залізничне сполучення зі Львовом. Лише після того, як на автодорозі обвалився міст, мусили відреагувати.

Продовжили маршрут регіонального експреса «Чернівці-Львів», йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Мені дістатися – проблема. Я з Кам’янки-Бузької, перші два курси їздила електричкою і поїздом «Ковель-Чернівці», – каже пасажирка Галина. – Як його відмінили, то автобусами незручно їхати, бо ж багато людей. У поїзд сів – і їдеш, ніяких стоячих немає».

Дівчина додає: один потяг на день – це дуже мало. Нарікає не лише Галина – інші пасажири теж бідкаються.

Ранковий потяг до Львова «Укрзалізниця» скасувала, і повертати його, схоже, навіть не думають.

Цей рейс і досі не відновили. Єдине, що змінили – продовжили маршрут потяга «Чернівці-Львів». Але він у Луцьку лише о 14:25. Та й чи був би взагалі – невідомо. Бо ж запустили поїзд лише після того, як на автодорозі Львів-Луцьк обвалився міст.

«Проблемне сполучення з Луцьком турбує давно. Був зручний поїзд до Львова, до Чернівців, яким подорожували, – каже пасажир Назар. – На жаль, відмінили на початку карантину і не пустили. Ну от мені потрібно дістатися до Львова, до Чернівців. Дуже пощастило, що от сьогоднішній поїзд пустили, що почали квитки оперативно пробивати, а інакше – тільки «БлаБлаКаром». Інших варіантів не було».
А коли потрібно приїхати вчасно, то варіант сісти на автобус – така собі ідея. Бо ж після обвалу мосту, як кажуть водії, додалося і кілометрів, і нервів.

Читати ще: Поїзд Львів – Чернівці тепер заїжджатиме до Луцька

«Тож додалося 80 км зайвих. А об’їзд через міст, то там танками їздити, а не автобусами. Там чорний день зараз робиться, – бідкається водій автобуса «Луцьк-Львів». – Пасажири питають, коли будемо. Звідки ми знаємо, коли приїдемо. Хто не поспішає – сидить спокійно, а хто поспішає… то самі розумієте. Тож то люди їдуть і в аеропорт. Уявляєте, шо вони роблять в автобусі? Кипить цілу дорогу».

У телефонному режимі в «Укрзалізниці» відмовилися коментувати, коли відновлять у Луцьку скасований потяг до Львова та чи відновлять його взагалі та чому столичні чиновники залишають Луцьк за залізничним бортом.

Виявляється, залізнична проблема не лише в Луцьку. Пані Ірина з Ковеля каже, що бракує рейсів і в їхньому місті. До сусідньої області жінка змушена їхати з пересадками.

Обвалений міст став таким собі лакмусовим папірцем. І показав: далі заплющувати очі на проблеми «Укрзалізниці» вже нема куди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
К.лучанин Показати IP 13 Травня 2021 20:46
Історія зі сполученням Луцьк - Львів тягнеться ще з радянських часів і ніяк не може толком вирішитись для зручності жителів обох територій.В радянські часи ходив потяг Львів Ленінград і відправлявся з Луцька десь о 23-ій вечора, а з автобусним сполученням теж було дуже важко.Пройшов час , багато чого змінилось . Покращилась дорога до Львова , яка десятиліттями була в дуже занедбаному стані, навіть до Євро 2012р не була підготовлена і туристи - вболівальники з жахом проїжджали по ній (я це бачив !). Потім маршрутні автобуси до Львова стали часто їздити і це стало вже зручно для людей. Сам не раз дссятки разів їздив ними. А ще стало дуже зручно користуватись рейковим автобусом Ківерці - Львів . Це було класно дуже і навіть для студентів !!!! Але не довго музика тут грала і недовго "пєл" акордеон. Забрала цей рейковий автобус Укрзалізниця до Києва і нині він там бігає, а лучани і львівяни залишились в дурнях. Натомість пхають нам потяг Львів -Чернівці з дуже незручинм графіком руху. А графік руху повинен бути зручним для людей по типу який був у рейкового автобуса : з Луцька відправка о 6-20 ранку з прибуттям ло Львова 0 9-10 ранку. Або поверніть той рейковий автобус який був і він повинен бути не один на день ,а декілька разів!!! Комусь із київських дядьків-чиновників дуже хочеться відрізати Луцьк від Львова , а також і від Ів.- Франківська. З цими краями у Луцьку транспортне сполучення дуже складне, а ми ж хочемо щоб Україна була єдина. На жаль є сили які цього не бажають! Нехай доведуть протилежне своїми діями в Укрзалізниці і в місцевій владі.
До влади Показати IP 13 Травня 2021 21:04
Дорога автобусами важка, до 4 годин 30 хв в одну сторону

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus