USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Одному наїхав на ногу, іншому пошкодив плече: на Волині підприємець влаштував інцидент з поліцейськими

25 Травня 2024 22:10
Маневицький районний суд призначив підприємцю, який наїхав на ногу одному патрульному, а іншому пошкодив руку, півтора року іспитового терміну. Крім того, волинянин має сплатити постраждалим правоохоронцям по 10 тисяч гривень моральної шкоди.

Інцидент стався 29 березня 2022 року у селі Рудка Камінь-Каширського району. Увечері того дня правоохоронці зупинили автомобіль «Фольксваген Т-4», яким перевозили деревину. Документи на вантаж викликали сумніви у патрульних, тож водію сказали проїхати на штрафний майданчик для з’ясування законності походження деревини.

Проте водій викликав свого батька Анатолія К. Чоловік, приїхавши на місце, категорично відмовився відправляти авто на штрафмайданчик. Він разом з синами почали вивантажувати деревину на узбіччя.

Читати ще: Волинянка під час обшуку в квартирі побила двох поліцейських: її посадили на 2 роки

Потому чоловік сів у бус і завів двигун. Один із поліцейських, аби перешкодити руху авто, став перед ним. Проте Анатолій К. рушив, наїхавши на ступню правоохоронцю. Тоді чоловік здав назад, намагаючись виїхати. Інший поліцейський через вікно хотів витягнути ключі запалювання, але водій його закрив. Тоді правоохоронець прикладом автомата вибив скло і знову спробував витягнути ключ. Натомість водій пришвидшив рух і потягнув за собою правоохоронця, травмувавши йому передпліччя. Коли поліцейський все ж звільнив руку, чоловік поїхав геть.

У суді Анатолій К. вину не визнав. Розповів, що є підприємцем, як і його син та невістка, які займаються деревообробкою. Також зазначив, що був не проти, аби деревину вилучили для встановлення її походження, проте заперечував арешт авто, мовляв, воно потрібне для підприємницької діяльності.

На думку чоловіка, поліцейські вийшли за межі своїх повноважень, тому він сів за кермо мікроавтобуса й рушив. Наїхати на ногу поліцейському не хотів, тому і здав назад. А інший правоохоронець нібито намагався через відчинене вікно схопити його за одяг, тим самим здушуючи шию.

Читати ще: У Луцьку в бані побилися дві дівчини: одна вкусила іншу, а та зламала їй ніс

Волинянин зазначив: жалкує, що сталась така подія, і не хотів заподіяти шкоди поліцейським. Мовляв, пройшов лише місяць з початку війни і він був стривожений через ситуацію в країні, можливо, тому допустив зайву емоційність. Також просив суворо його не карати.

Суд визнав чоловіка винним в умисному заподіянні працівникам правоохоронних органів тілесних ушкоджень та призначив два роки позбавлення волі. Проте змінив покарання на півтора року іспитового.

Крім того, стягнув на користь обох поліцейських по 10 тисяч гривень моральної шкоди.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus