USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Одноразова грошова допомога для жителів Луцької громади: хто та як може її отримати

17 Липня 2023 15:47
Жителі Луцької територіальної громади можуть отримати одноразову матеріальну допомогу. Відповідне положення затвердили на засіданні виконавчого комітету 12 квітня 2023 року.

Суспільне дізнавалося, що потрібно для отримання цієї допомоги і скільки заяв уже отримали у ЦНАПі та розглянула спеціальна комісія.

Як розповів заступник директора Луцького ЦНАПу Василь Сарай, за пів року від жителів громади надійшло 10379 заяв на отримання одноразової грошової допомоги. З його слів, усі звернення розглядає спеціальна комісія впродовж місяця.

У департаменті соціальної політики Луцької міської ради розповіли, що за пів року погодили отримання одноразової матеріальної допомоги 4506 жителям громади.

Читати ще: На що скеровували кошти з бюджету Луцької громади цьогоріч: головні цифри

53 людям відмовили через медичні довідки, які застаріли, або ж через відсутність документів, що потверджують право отримати допомогу. Решта звернень – понад шість тисяч – перебувають у стані очікування на розгляд.

Станом на 12 липня загальна сума виділеної грошової допомоги складає 7 мільйонів 469 тисяч гривень. Допомога, яку отримують заявники, – різна, залежно від випадку.

Хто може отримати допомогу

Як зазначили на сайті міського департаменту соціальної політики, грошову допомогу можуть отримати певні категорії людей:

- лучани, члени їхніх сімей, до складу яких входять пенсіонери та особи з інвалідністю;

- люди, які опинилися в складних життєвих обставинах;

- на лікування;

- потерпілі внаслідок пожежі чи стихійного лиха;

- особи, які беруть участь у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;

- сім’ї, члени яких загинули внаслідок трагічних подій або воєнних дій.

Що мають знати заявники

Для отримання матеріальної допомоги мешканці Луцької територіальної громади мають звернутися із заявою та переліком певних документів до Центру надання адміністративних послуг. Із собою потрібно мати:

- паспорт громадянина України (оригінал або цифровий документ у мобільному додатку «Дія»);

- довідку про надання реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;

- довідку від сімейного лікаря, завірену завідувачем амбулаторією загальної практики-сімейної медицини (виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого – форма первинної облікової документації № 027/о, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 14.02.2012 № 110), дійсну протягом 90 календарних днів;

- інші документи, що підтверджують обставини, в яких опинився заявник. Банківський реквізит рахунку (соціального) або зазначення в заяві номера поштового відділення зв’язку;

- заяву на отримання одноразової грошової допомоги.

Читати ще: Українці, які не мають житла, зможуть взяти іпотеку під 7% з 1 серпня. Мінекономіки розкрило деталі

Після розгляду заяви та документів спеціальна комісія ухвалює рішення про надання грошової допомоги та її розмір. Його визначають індивідуально, наголосила начальниця департаменту соцполітики Луцької міської ради Вікторія Майборода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus