USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Один відділ на три області: на Волині реорганізовують держслужбу

18 Квітня 2021 07:29
Кабмін вирішив оптимізувати територіальні органи Державної регуляторної служби.

Відповідне розпорядження було видане 14 квітня. Відповідно до нього будуть утворені сім відділів Державної регуляторної служби замість 25 секторів ДРС.

Зокрема, Волинську область буде обслуговувати Західний відділ, який розташовуватиметься у Луцьку. Він об’єднає сектори ДРС у Львівській, Волинській та Закарпатській областях.

Державна регуляторна служба була утворена 24 грудня 2014 через «реорганізацію шляхом перетворення» Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва. Основні її завдання – реалізація державної регуляторної політики, політики з питань нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської діяльності та координація дій органів виконавчої влади, інститутів громадянського суспільства і підприємництва з питань дерегуляції господарської діяльності.

Мета діяльності цієї служби – захист підприємців від адміністративного тиску. До прикладу, новообрані ради територіальних громад мають звертатися до ДРС, встановлюючи місцеві податки та збори. ДРС аналізує регуляторні акти органів місцевого самоврядування, перевіряє дотримання законодавства органами влади у сфері ліцензування та ін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus