USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Один з синів вже воює: на Волині охоронця школи судять за ухилення від призову

17 Березня 2024 12:02
Працює охоронцем у школі, а тепер отримав кримінальну справу: чоловіка судять за ухилення від призову. Нововолинський суд дав йому умовний термін, але прокурори не згідні. Чоловік приїхав в апеляційний суд та розповів, чому не пішов до війська і що буде робити далі.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік працює у ліцеї в Нововолинську охоронцем. На запитання, чому не пішов до армії, відповідає, що злякався.

«У мене думки і тоді не було такої – ухилятися, ховатися чи ще щось. Були такі обставини. Страх був присутній, не заперечую. Працюю я в ліцеї охоронцем. Мені здається, що страх присутній в кожної людини. Я усвідомив свою помилку, я зробив неправильно», – розповідає обвинувачений Алік.

Чоловік каже, що один із його синів наразі захищає нашу державу. Він пішов у 2020 році на строкову службу і залишився на контракті.

«Двоє синів. Один з них зараз бере участь у бойових діях. Оскільки мій клієнт не служив та не проходив жодної військової підготовки, він злякався мобілізації та не з’явився. Під час суду першої інстанції і зараз він все зрозумів, виправився та готовий відразу після отримання повістки захищати Україну в боротьбі з агресором», – переконував захисник Сергій Юзефович.

Суддя запитав, чому ж тоді чоловік після відкриття кримінальної справи не пішов до лав Збройних сил, якщо зараз він готовий служити. Кримінальне провадження зупинили б.

«Ви стверджуєте про готовність вашого довірителя служити в лавах Збройних сил України. Але ж ви розумієте, що призов за мобілізацією є безумовною підставою для зупинення провадження і в суді першої інстанції, і в суді апеляційної інстанції. 21 листопада вирок, однак з липня ваш довіритель все-таки не пішов служити. Він знову не піде – отримає повістку і п’ять років позбавлення волі», – зазначив суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.

Захисник сказав, що його підзахисний боявся. Натомість суддя додав, що служба в Збройних силах України може свідчити про втрату суспільної небезпеки цієї особи, однак на сьогодні цього не відбулося. З липня він не пішов служити, а це могло бути підставою для зупинення кримінального провадження. Тоді, можливо, прокурор не заперечував би, щоб справу було закрито за втратою суспільної небезпеки.

Прокурор представляє державну позицію і просить чотири роки ув’язнення. Мовляв, реальний термін – практика Верховного суду.

«Ми вважаємо, що при призначенні покарання суд безпідставно звільнив обвинуваченого від відбування покарання із застосуванням іспитового строку», – зауважила прокурор Оксана Яковлєва.

«Дадуть повістку – я піду. Мені як батькові ховатися чи ухилятися… Я свою провину визнаю. В цьому розкаююсь. Прошу залишити вирок першої інстанції», – просив обвинувачений.

Порадившись, судді вирішили змінити умовний термін на шість місяців арешту.

«Не знаю, на що я сподівався. Треба йти воювати, захищати», – резюмував чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ОДІН. Показати IP 17 Березня 2024 12:56
"У кожного своя ДОЛЯ І СВІЙ ШЛЯХ ШИРОКИЙ"
!! Показати IP 17 Березня 2024 13:29
Добре що на відео є обличчя і прокурора і суддів.
Наротна Праскуратура до !! Показати IP 19 Березня 2024 09:27
Так вони ще маняків та бандитів крім того засуджають. Думаєте цей дядько для них страшніше? Вони скоріше вас знайду, заплатять бандитам чи відпустять якогось наркомана по ваше здоров'я, чим їм шось буде. Так що не пишіть дурниць та не смішіть людей
ніхто Показати IP 17 Березня 2024 13:40
Жирні коти в мантіях разом з прокуроркою заганяють простого мужика під плінтус! Слава Украіні???
Бульба до ніхто Показати IP 18 Березня 2024 18:31
Все правильно зробили! Щоб інші боялися!! Бо судді і прокурори мають відстрочку і не йдуть захищати Україну!! Але хтось має захищати їхні маєтки!!!!!???
123 Показати IP 17 Березня 2024 17:05
в інтернеті пишуть шо навіть й сам зе ухилявся в 14-15 роках від повісток. І нічого!
Тетяна Показати IP 17 Березня 2024 19:39
Тих, що їздять на крутих тачках, не судять: біля супермаркетів, спортзалів, офісів; До таких не підходять, чітко бачать, де простий, а де крутий
Григір Показати IP 18 Березня 2024 15:12
Виходить війна лише для лохів, еххх,дурний народ, гайдамаки гей гей!
ото Показати IP 18 Березня 2024 22:10
*суспільно небезпечний*..... Суддя, тобі язик кілком не став, щоб таке говорити? Нечисть прокурорсько- суддівська.
Олександр Показати IP 19 Березня 2024 11:14
Знайшли ще одного лоха...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus