USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Отримував данину чи позичав гроші на лікування дружини? Волинського поліцейського і досі судять по хабарній справі

25 Квітня 2024 20:15
Поліцейського з Шаччини обвинувачували в тому, що він брав данину з перевізника м’яса. Сам чоловік заперечував це. З його слів, він ці гроші позичав на лікування дружини, але згодом віддав, мовляв, не знадобились.

Шацький суд виправдав правоохоронця, однак прокурори подали апеляцію, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Начальника сектору реагування патрульної поліції №4 Шацького відділення Богдана Остапчука звинувачували в хабарництві. За версією слідства, наприкінці квітня 2017 року на дорозі до села Мельники він зупинив автомобіль, який перевозив м'ясо без належних документів.

Як стверджують прокурори, коп, працюючи на посаді начальника відділу патрульної поліції, вимагав та одержав від водія кілька сотень доларів. Гроші він брав нібито за те, що закриє очі на те, як водій перевозив м’ясо і м’ясні продукти без належних документів.

Читати ще: Позичив гроші у перевізника м’яса на лікування дружини: як волинський поліцейський, якого судять сім років, пояснив історію з хабарем

Але правоохоронець у суді заперечував причетність до вимагання хабара. Каже: ці гроші в перевізника не вимагав, а той позичив їх, коли почув, що в поліцейського не вистачає коштів на можливе лікування дружини.

Однак гроші згодом не знадобились, з дружною все було добре, тож запевнив, долари повернув позичальнику.

Шацький суд, вивчивши матеріали справи, не знайшов достатніх доказів, які б свідчили про причетність чоловіка до вимагання хабаря. Мовляв, єдиний, хто про це казав – свідок-заявник, але він чомусь вперто ігнорував всі засідання, навіть не дивлячись на застосування примусового приводу.

«Відомості про сприяння ОСОБА_4 у перевезенні м`яса та м`ясопродуктів без встановлених законом товарно-транспортних та інших документів, про висловлення вимагання та одержання у невстановлений слідством час та день кінця квітня 2017 року грошових коштів, як неправомірної вигоди за таке сприяння, відображені лише в протоколі прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення від 17 травня 2017. Суд був позбавлений можливості перевірити вказані факти в ході допиту свідка ОСОБА_6 через незабезпечення його прибуття в суд для допиту», – йдеться у вироку.

Цікаво, що ще в січні цього року невловимий свідок нарешті прибув до апеляційного суду, де розглядається апеляція прокурорів на виправдувальний вирок Шацького суду щодо правоохоронця.

Проте його все одно не допитали, бо ж цього разу не прийшов до суду виправданий правоохоронець. А без нього це зробити ніяк.

Справу тоді відклали. Продовжити розгляд мали у квітні, але засідання вкотре перенесли на іншу дату. Цього разу не прийшов ніхто. Можливо, колись це все ж станеться – свідка таки допитають, і він допоможе встановити істину: давав копу таки хабар чи все ж позичав гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Слідчий Показати IP 27 Квітня 2024 04:50
Най гуманніший суд,суддю давно на нари посадити,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus