USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Окружний адмінсуд Києва просять скасувати місцеві вибори 25 жовтня

7 Вересня 2020 23:18
Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня, однак їх проведення може опинитися під загрозою.

До Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) надійшов позов, у якому суд просять скасувати постанову Центрвиборчкому про № 160 від 8 серпня 2020 року про призначення на 25 жовтня перших виборів депутатів, міських та сільських голів у територіальних громадах. Про це повідомляє пресслужба ОАСК, пише Ракурс.

Позивачем є громадська організація «Всеукраїнське об’єднання сільських голів, депутатів сільрад і селян «Порятунок села».

Зазначається, що позивач вважає, що ця постанова Центрвиборчкому ухвалена з порушенням положень Виборчого кодексу України.

«Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі», – зазначає пресслужба ОАСК.

Виборчий процес в Україні офіційно стартував 5 вересня. Цього разу вибори відбуватимуться за новим Виборчим кодексом, котрий враховує нову територіальну основу України та кількість виборців у громадах:

– у громадах з кількістю виборців до 10 тис. місцевих депутатів обиратимуть за мажоритарною системою;

– у громадах з кількістю виборців понад 10 тис. місцевих депутатів обиратимуть за пропорційною виборчою системою за відкритими виборчими списками партій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus