USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Окупанти хочуть невідкладно провести «референдум» про приєднання Херсону до Росії

20 Вересня 2022 14:10
Окупанти Херсонської області слідом за бойовиками Донецької та Луганської областей виступили за термінове проведення «референдуму» про вступ до РФ.

Про це інформує кремлівське видання «РИА Новости», гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо в Telegram, передає Українська правда.

Зазначається, що 20 вересня так звана «громадська рада Херсонської області» звернулася до окупаційного очільника регіону з ініціативою «негайно провести «референдум» про визнання суб’єктом Російської Федерації».

Під час проведення «референдуму» буде, зокрема, голосування онлайн.

Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що окупанти вже проводять консультації з Росією про запуск «референдуму», також вони очікують явки до 80% людей.

Пізніше стало відомо, що Сальдо ухвалив рішення про проведення «референдуму» щодо входження регіону до складу Росії. При цьому Сальдо не називає жодних дат проведення псевдореферендуму.

Читати ще: «Референдум» про приєднання «ЛНР» до Росії призначили на 23–27 вересня

«Упевнений, що керівництво РФ прийме підсумки «референдуму» і Херсонська область увійде до складу Росії.

Упевнений, що входження Херсонської області до складу Російської Федерації убезпечить наш регіон, а також відкриє нові можливості на шляху повернення до мирного життя і стане торжеством історичної справедливості.

Переконаний, що російський народ і президент РФ Володимир Путін виступлять гарантами безпеки і процвітання нашого регіону», – заявив Сальдо.

Речник Держдуми РФ Володін, своєю чергою, заявив, що «ЛДНР» приймуть до складу Росії, якщо пройдуть «референдуми». До того ж, Держдума схвалила поправку про введення в свій кримінальний кодекс понять «мобілізація», «воєнний стан», «воєнний час».

Так звані «громадські палати» «ЛНР» і «ДНР» 19 вересня зажадали негайно ініціювати «референдуми» про визнання їх суб’єктами Російської Федерації.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв переконаний в необхідності проведення псевдореферендумів на окупованих частинах Донбасу та приєднання їх до Росії, оскільки це дозволить загарбникам говорити про напад на РФ у разі продовження бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 20 Вересня 2022 18:51
х*р нечисті кацапський!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus