USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Окупанти погрожували дитбудинком: Україна повернула з Херсонщини 12-річного хлопця, в якого померла мама

4 Січня 2024 15:29
Із тимчасово окупованої частини Херсонської області на підконтрольну Україні територію повернули 12-річного Андрія разом із бабусею.

Про це повідомив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Із проханням його вивезти з окупації до Офісу Омбудсмана звернулася старша сестра дитини. На ТОТ хлопчик проживав разом зі своєю бабусею, бо мама померла влітку 2022 року.

В окупації вони відчули на собі всі «переваги російського світу»: залякування, психологічний тиск, візити представників окупаційної влади. Хлопчика погрожували відібрати у бабусі й влаштувати до дитячого будинку, оскільки він залишився без законного представника.

1 січня 2024 року вони нарешті опинилися на підконтрольній Україні території. Тож, перший день нового року символічно став для цієї сімʼї першим днем нового життя.

Повернення вдалося здійснити спільними зусиллями Офісу Омбудсмана з «Українською мережею за права дитини».

Нагадаємо, 3 січня відбувся найбільший за час повномасштабного вторгнення обмін військовополоненими. Додому повернулись 230 військових і цивільних, зокрема було звільнено чотирьох волинських військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus