USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Окупанти заявили про загибель 53 українських полонених після удару по колонії, в ГУР кажуть – стріляла Росія

29 Липня 2022 13:03
Проросійські бойовики на окупованій частині Донецької області заявили про загибель українських військовополонених, яких утримували в бараках Оленівської колонії.

Про це сьогодні вранці повідомили представники підконтрольного Росії терористичного режиму «ДНР», передає УНІАН.

За їхніми даними, загинули 40 українських полонених бійців.

Ще 130 людей поранені, стверджують бойовики. Кремлівські пропагандисти уточнили, що серед загиблих є полонені «азовці».

Разом з тим російська сторона вже почала звинувачувати в загибелі військовополонених ЗСУ. Нібито українські сили вдарили по колонії з HIMARS.

Пропагандист «Комсомольської правди» Олександр Коц вигадав, що Україна навмисно вдарила по колонії, щоб нібито знищити «свідків, які почали говорити».

Ніяких підтверджень, в тому числі фото- і відеодоказів, удару по колонії пропагандисти не надали.

Як передає Українська правда, «РИА Новости» з посиланням на бойовиків пише, що кількість убитих зросла до 53, ще 75 отримали поранення.

Росіяни пишуть, що ЗСУ вдарили по колонії, щоб убити полонених, які «почали свідчити». Про що саме «показання» – невідомо.

Джерела УП у розвідці повідомили, що зафіксовано артилерійські удари росіян у напрямку Оленівки. Атака була з боку окупантів.

Інше джерело повідомило, що днями українських полонених перевели до промзони, саме у цей барак, по якому 29 липня був удар.

«Це був барак, у якому були бійці «Азова», їх перевели до нього за кілька днів до обстрілу, ми ще не могли зрозуміти, чому», – повідомили джерела УП.

У Генштабі ЗСУ відреагували на обстріли Оленівської колонії.

«Збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися в тому числі і українські полонені. Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються», – йдеться у повідомленні.

За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об’єктах.

«Збройні сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів.

Російський ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії. Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку Збройних сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія – країна-агресор, окупант і спонсор тероризму», – додали у Генштабі.

Колишній командир «Азову» Андрій Білецький заявив, що «азовці» оголошують полювання на кожного причетного до масового убивства в Оленівці. Він підтвердив, що росіяни там утримували бійців полку. За його даними, окупанти перевели їх в окрему будівлю, а потім її обстріляли.

«Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 29 Липня 2022 17:14
уламки від ракет HIMARS свідчать про те, що раша також користується ними
Луч до Василь Показати IP 29 Липня 2022 17:57
Експерт хіров де ти взяв уламки хімарс?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus