USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Олаф Шольц став новим канцлером Німеччини

8 Грудня 2021 11:36
Німецький Бундестаг у середу, 8 грудня, обрав соціал-демократа Олафа Шольца канцлером Німеччини замість Ангели Меркель, яка обіймала посаду впродовж 16 років.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Для затвердження Шольцу було необхідно щонайменше 369 голосів із 736 депутатів Бундестагу. За нього проголосували 395 народних обранців. Голосування було таємним, депутатів викликали поіменно в алфавітному порядку.

Після голосування Шольц попрямує до замку Бельв’ю, де президент Франк-Вальтер Штайнмаєр офіційно призначить його канцлером.

Далі Шольц знову повернеться до Бундестагу, де близько полудня (13:00 за київським часом) складе присягу.

Після цього він разом з 16 новими членами свого уряду знову вирушить до президента, який офіційно призначить їх в уряд. У другій половині дня міністри складуть присягу в Бундестазі.

Потім Шольц вирушить до канцелярії на церемонію передачі влади з Ангелою Меркель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 8 Грудня 2021 12:29
а тепер цього наступника Анжели буде дурачити Путін ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus