USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Олігарх РФ Дерипаска намагався стягнути борг з Манафорта

30 Грудня 2018 14:28
Російський олігарх Олег Дерипаска у 2016 році за допомогою колишнього працівника ГРУ намагався стягнути борг з екс-голови передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, пише TheБабель з посиланням на Time.

В середині грудня США включили до списку санкцій росіянина Віктора Бояркіна. Бояркін, як заявляє видання, був ключовою особою, яка забезпечувала стягнення боргу з Манафорта на користь російського олігарха. Колишній офіцер російської розвідки, Бояркін проводив операції з грошима від імені впливового російського олігарха, вважають у Міністерстві фінансів США.

Коли Манафорт почав працювати у передвиборчій кампанії Трампа, він мав проблеми з грошима, а також мав великі борги перед Дерипаскою, який вимагав у нього гроші за невдалу ділову угоду в Україні.

Time поспілкувалися з Бояркіним, і він підтвердив, що зв’язувався з Манафортом, коли той очолював предвиборчий штаб Трампа. «Він був винен нам багато грошей, – сказав Бояркін. – І він пропонував способи сплати боргу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США ЗАМОРОЗИЛИ АКТИВИ РОСІЙСЬКОГО ОЛІГАРХА ДЕРИПАСКИ

Перед цим юристи Дерипаски в судовому позові заявляли, що Манафорт «просто зник» з близько $19 млн з Росії. Однак, після отримання впливової посади в Республіканській партії, Манафорт знову вийшов на зв'язок з росіянами. В електронному листуванні екс-очільник штабу Трампа намагався запропонувати Дерипасці проводити «приватні брифінги» стосовно президентської кампанії.

В коментарі для Time Бояркін заявив, що з ним зв’язувалися слідчі з команди спецпрокурора США Роберта Мюллера. Їх переважно цікавили зв’язки Бояркіна з Манафортом. Екс-співробітник ГРУ категорично відмовився співпрацювати з американським слідством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus