USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Олімпіада в Лондоні: феєричне відкриття. ФОТО. ВІДЕО

28 Липня 2012 13:15
У столиці Великобританії запалав вогонь ХХХ Олімпійських ігор. Понад 10,5 тисячі спортсменів змагатимуться за 302 комплекти медалей.

Пряму трансляцію відкриття Олімпіади здійснював канал «Перший національний».

Церемонія відбувалася на Олімпійському стадіоні в Лондоні, а її початок ознаменували удари символа англійської столиці – годинника «Біг-Бена».

Режисером дійства був Денні Бойл. «Оскароносний» британський кінорежисер поєднав сценки з життя аграрної Великобританії з екскурсом в непросту історію Сполученого Королівства.

Під час "історичного параду" на стадіоні продемонстрували епізоди, присвячені першій великій хвилі імміграції з Карибського басейну в 1948 році, боротьбі британських жінок за свої права, протести трудящих королівства в 1936 році проти злиднів і безробіття. Ці історичні замальовки показали в центрі головної арени на тлі блідого промислового ландшафту, який прийшов на зміну сільській ідилії.

Право оголосити Ігри відкритими надали Її Величності Королеві Великої Британії Єлизаветі II.

Також на спортивній арені глядачі побачили героїв циклу книг про чарівника Гаррі Поттера, Алісу з «Країни чудес», капітана Крюка з «Пітера Пена» і Круелла де Вілль з історії «101 далматинець».
А чи не найкумеднішим персонажем церемонії став містер Бін, якого зіграв актор Ровен Аткінсон.

Невід'ємною частиною святкування початку Олімпійських ігор був парад країн-учасниць. Першою, за традицією, на олімпійський стадіон вийшла команда Греції, як країна, яка подарувала Олімпійські ігри, а замикала колону збірна Великобританії.

Український прапор ніс дзюдоїст Роман Гонтюк. Він одягнув козацьку шапку. Спортсмени-чоловіки були вбрані в білі піджаки та темні штани. Їх сорочки, за словами дизайнерів одягу, виконані в стилі епохи «The Beatles».

Натомість жінок одягнули в темні жакети, короткі сукні національних кольорів та білі штани. На шиї пов’язані елегантні косинки, на яких переважають жовті та сині барви.

Також в формі українців присутні тризуб та колосок, який, згідно із задумом дизайнерів, ілюструє культуру та дух України.

Нагадаємо, 245 українців змагатимуться за олімпійські медалі в 28 видах спорту. Серед них – шестеро волинян.

Олімпійський прапор на флагштоці головної арени Ігор ХХХ Олімпіади підняли під звуки офіційного гімну - пісні "Survival" у виконанні компанії "Muse".

Кульмінацією церемонії відкриття стало запалювання Олімпійського вогню, який горітиме над стадіоном протягом змагань. Урочисту процедуру виконав футболіст Девід Бекхем.

Загалом участь в церемонії відкриття Олімпійських ігор взяли приблизно 15 000 осіб, а фінальним акордом був виступ сера Пола Маккартні.

За твердженням організаторів, нинішні Ігри можуть затьмарити попередні пекінські, які були визнані абсолютно кращими в сучасному олімпійському русі.

В Олімпіаді візьмуть участь 10 500 спортсменів, які представляють 205 країн. Вони боротимуться за 302 комплекти медалей.


















Фото з сайтів "Сегодня" та Sports.ru







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олія Показати IP 29 Липня 2012 12:16
Освіжіть відео, будь ласка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus