USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

ООН оцінила збитки для телекомунікацій в Україні через війну на майже $1,8 млрд

7 Січня 2023 11:50
Збитки лише для телекомунікаційної інфраструктури України внаслідок розв’язаної Росією війни, за незалежними оцінками, сягає майже $1,8 мільярда.

Такі підрахунки наводить Міжнародна телекомунікаційна спілка (ITU), яка є структурною організацією ООН, у п’ятницю, 6 січня, повідомляє Sky News.

«Україні знадобиться щонайменше $1,79 мільярда, щоби відновити свій телекомунікаційний сектор до рівня, який був до початку війни», – зазначається в документі.

У звіті, який охоплює перші шість місяців війни, звертається увага на значні пошкодження та руйнування телекомунікаційної інфраструктури у понад 10 із 24 регіонів України. При цьому акцентується, що агресор або повністю знищив, або захопив інфраструктуру телекомунікаційного зв’язку та критично важливої інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, а також у зоні бойових дій.

Також вказується, що РФ в односторонньому порядку змінила українські телефонні коди, встановлені агентством ООН, на російські.

Окремо зазначається, що на українську інфраструктуру було здійснено 1123 кібератаки.

.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Влад Показати IP 7 Січня 2023 12:14
Ми дамо вам 1,5 мільярди доларів на відновлення половини сектору телекоммунікацій України, і подивимось як ви справитесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus