USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Оперний співак із Філадельфії став дияконом у Луцьку

27 Квітня 2018 15:40
Церковнослужитель патріаршої ставропігійної парафії святителя Миколая у Філадельфії, студент Волинської православної богословської академії Даниїл Терразас 15 квітня став дияконом.

У Провідну неділю за Божественною Літургією у кафедральномусоборі Святої Трійці, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, висвяту звершив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Наразі отець Даниїл продовжує навчання і проходить практику у богослужінні у Луцьку.



Зазначимо, що музичну освіту Даниїл Терразас здобув в Університеті північного Техасу (University of North Texas) і на даний момент являється оперним артистом «Opera» у м. Філадельфія у США.

Чому співак вирішив стати священиком і здобути богословську освіту за океаном, розповів сам Даниїл Терразас.



- Я народився в американському штаті Техас, але мешкаю у Філадельфії. У жовтні минулого року вперше зайшов у церкву св. Миколая. На той момент я нічого не знав про православ’я. Але у храмі відчув душевний спокій, доброту і любов. Слова молитви вливалися у мою душу і серце. Почав підхоплювати і співати. Півтори години я співав разом з усіма, – пригадує священик.

Після служби прихожани спілкувалися в дружній атмосфері з кавою і бутербродами. Даниїл Терразас був приємно здивований, наскільки простими і дружелюбними були ці люди.

- Я пережив сильне відчуття братерства і сім’ї. Мені захотілося знову і знову приходити у церкву. Здружився зі священиком Богданом Згобою, випускником Волинської православної богословської академії. Спочатку співав у хорі, а згодом відчув, що зможу робити більше. Пастир порадив мені здобути богословську освіту у Луцьку. Я подумав і погодився, це було моє свідоме рішення. Дуже радий, що маю можливість навчатися на диякона і продовжувати шлях у православ’я, – зазначає отець Даниїл.

За словами диякона, він ріс у родині баптистів. Хоча батьки виховували сина у стилі католицизму. В сім’ї глибоко вивчали Біблію, дуже багато молилися і співали. Оскільки Даниїл навчався на співака, мав можливість бувати у храмах різних конфесій, адже в США церкви офіційно наймають хористів за гроші.

- Я співав у багатьох церквах, мав можливість порівняти, як проходять служби. В православному храмі сподобалися найбільше і техніка виконання, і музика, і слова. Ще мене дуже здивувало, наскільки глибоко з покоління в покоління православні передають свої традиції і обряди. А коли приїхав в Україну, дізнався, наскільки вони тут плекаються – всі догми, кожен рух, правила. Мене здивувало, наскільки строго все регламентовано, як і сотні років тому. Помітив, що це прищеплюється семінаристам. Зрозумів для себе, що суть православної церкви – традиційність, – розповідає священик.

Даниїл Терразас каже, що не має наміру залишати оперної кар’єри. Він поєднуватиме обов’язки диякона і співака, буде виступати на сцені і викладати вокал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Влодек Показати IP 27 Квітня 2018 15:51
Порошенко теж диякон УПЦ МП і цілим президентом став.
ані Показати IP 27 Квітня 2018 15:59
По-перше Диякон це не священник як в статті згадуеться! А по-друге він хрещений? що його посвятили в такий сан! тут пише " він ріс у родині баптистів. Хоча батьки виховували сина у стилі католицизму" Якщо він не хрещений в православній церкві це Кощунство і порушення всіх церковних законів!!! Це все показуха, як так можна???
Лучанин до ані Показати IP 27 Квітня 2018 17:11
В УПЦ КП немає різниці чи хрещений чи ні. вони і в суботу вінчають, хоча канонами - це не дозволяється.
К.лучанин до ані Показати IP 27 Квітня 2018 16:57
РЕПЛІКА: От не спитали тільки вашого "благословення" ! Навіщо задавати дурні питання та висловлювати якісь припущення? Рішення приймалось на рівні ПАТРІАРХА ФІЛАРЕТА і митрополита МИХАЇЛА ! Отже , вони все зважили і порушеь церковних законів не виявили . Можете задати це питання митрополиту МИХАЇЛУ, якщо в СОБОР ходите.
Лучанин до К.лучанин до ані Показати IP 27 Квітня 2018 17:59
"вони все зважили" - це хто зважує. Михайло?
К.лучанин до Лучанин Показати IP 27 Квітня 2018 20:55
Слухай "розумнику" ти БІБЛІЮ читаєш? Прочитай про зустріч ІСУСА ХРИСТА із самарянкою і все зрозумієш , якщо розуміння маєш! Господь БОГ усіх приймає у свої обійми ! Не ший сюди політику і так всі без всякої міри заполітизовані в Україні та шукають чорну кішку у темній кімнаті!
Лучанин до К.лучанин Показати IP 30 Квітня 2018 09:12
А ти коментарі читаєш? де тут про політику? А як би православні Біблію читали, то може і жили по-іншому, бо за що не візьмись, то у православних наперекір Біблійним законам. Заповіді і ті порушують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus