USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українська влада відмовляється приймати військові кораблі зі США, - ЗМІ

30 Березня 2018 13:41
За даними джерел в Міноборони України, на військові катери виробництва заводу «Кузня на Рибальському» Петра Порошенка та Ігоря Кононенка вже закладають гроші в Державному оборонне замовлення на наступні роки.

Про це з посиланням на Радіо Свобода повідомляє БізнесЦензор.

ПАТ «Завод Кузня на Рибальському» - декомунізована «Ленінська кузня». У заводу два бенефіціара - президент Петро Порошенко і його близький армійський товариш, народний депутат Ігор Кононенко.

За даними видання, США ще з 2014 року готові просто подарувати українським ВМС 30-метрові катера класу Island, які були на службі Берегової охорони США, а нині стоять в порту Балтімора.

Журналісти дізналися зі своїх джерел в Сенаті США, що Україна такому подарунку пручається - нібито з меркантильних мотивів керівництва держави. Згодом це підтвердили і джерела в Пентагоні.

Ввезення американських «Айленд», схоже, частково може сколихнути комерційні плани президентського заводу.

За оцінками фахівців, американські катери краще катери виробництва заводу Порошенко.

Зараз «Айленд» фактично «законсервовані» - це означає, що частина обладнання і систем зняті, тому за технічне обслуговування і поточний ремонт Україна повинна заплатити, ще до того, як отримає їх.

За попередніми розрахунками Міністерства оборони, закупівля обладнання та паливно-мастильних матеріалів обійдеться в 1,3 мільйона доларів, ще по 500 тисяч доларів - на підготовку екіпажів, технічне обслуговування та обладнання, 4 мільйони - на ремонт і майже - 3 мільйони на транспортування.

Загалом - трохи більше 10 мільйонів доларів за два катери. Безпосередньо за самі катера Україна платити не повинна.

Ринкова вартість одного такого катера, за оцінками фахівців, в середньому - 25 мільйонів доларів.

Україні побудувати новий катер такого класу на українському заводі буде коштувати 27-35 мільйонів доларів, каже начальник управління кораблебудування Військово-морських сил України Василь Радчук.

За даними «Схем», в оборонному бюджеті вже закладено гроші на нові катери, які Української обійдуться в середньому в 30 мільйонів доларів за кожен.

Президент – він же власник єдиного працюючого підприємства, яке відбудовує флот, про ситуацію обізнаний, але за кілька років його ініціативи з отримання американських кораблів, суспільство так і не помітило, а на запитання журналістів він відповідати відмовився.

Тим часом Військово-морські сили України, які були змушені перебазуватись із Криму до Одеси, роками намагаються переконати верхівку влади, наскільки державі потрібні американські «Айленди».

Водночас Вашингтон не хоче вступати у відкриту конфронтацію із українською владою та все ще намагається врегулювати це питання непублічно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Народ Показати IP 30 Березня 2018 13:48
Треба гнати від керування державою того шоколадно-олігархічного бандюка! Гнати як Януковича, подальше з країни!
вап Показати IP 30 Березня 2018 13:54
Те саме відбувається з порошенківськими тролейбусами... Швейцарські кращі і дешевші...
Лучанин до вап Показати IP 30 Березня 2018 15:59
А хто буде ремонтувати швейцарскі тролейбуси і за скільки, ви подумали?
вап до Лучанин Показати IP 30 Березня 2018 17:00
А ви подумали, де "БОгдан" замовляє запчастини і комплектуючі до своїх тролейбусів??? Правильно... в росії...
Лучанин Показати IP 30 Березня 2018 15:08
Ні в якому разі не хочу захищати тих кого захищати просто неможливо з усіх міркувань. Проте щось вироблене в Україні - це не тільки статки когось з тої кагорти, але й не забувайте що це робочі місця, комплектуючі з україни, які теж дають простим людям зарплату і можливість вижити. Якщо ця вся техніка буде вироблятися з комплектуючих інших країн, тоді такого нам точно не треба, але якщо локалізація складає хоча б 50%, то це все ж таки на користь країні. До всього треба підходити з розумом, ане викрикувати гасла на всі сторони. І не забувайте ще що просто так не подарують, як мінімум це залежність - колись дорекнуть при нагоді, принаймні.
Віктор Показати IP 31 Березня 2018 08:27
комплектуючі з україни, які теж дають простим людям зарплату Багато зарплати дали украІнцям шкільні автобуси Богдан. Вони навіть під час гарантіі чекали запчастини з Індіі, бо запасу не мали. Невже у нас нема розумних інженерів, щоб зробити щось своє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus