USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оприлюднили карту таборів, куди Росія вивезла українських дітей

28 Березня 2023 15:20
Оприлюднили мапу таборів, куди російські війська розселяють депортованих українських дітей з тимчасово окупованих територій

Про це інформує Центр національного спротиву.

«Мапа створена на основі даних з відкритих джерел й буде доповнюватись. Як видно з географії таборів, процес вивезення дітей до РФ має систематичний характер й завчасно підготовлений», – пише відомство.

Повідомляється, що до таборів потрапляють:

– сироти, у деяких з них батьків убили росіяни;

– діти з інтернатів, які мають рідню в Україні, проте їх вивозять примусово;

– діти батьків, які не пройшли фільтрацію й потрапили до катівень РФ;

– окремі інші випадки.

Читати ще: Ексберкутівець знущався над вивезеними до Криму українськими дітьми, – ЗМІ

В таборах українських дітей навчають гімн та історію Росії, викривленому трактуванні війни: «Відбувається ідеологічна обробка».

Нині на мапу нанесли 45 дитячих і 12 мілітарних таборів.

Табори розташовані в Росії та на тимчасово окупованій території Криму та Луганщини.
Серед мілітарних центрів деякі розташовані у Чечні: Дитячий оздоровчий табір «Гірський ключ» на околиці села Сержень-Юрт, ДБЗ «Республіканський спеціалізований центр для дітей з особливими потребами», Російський університет спецназу.

Також у РФ: Центр Курсант у Новосибірську, Центр військово-спортивної підготовки «Русь» – Пермський край, Обласний дитячо-юнацький центр Аванпост – Тюменська область, Парк-готель «Колкунове» – Тверська область, Пейнтбольний клуб «Тактика» і Полігон команди 13СБ – Московська область.

Крім того, серед таборів мілітарного виховання молоді є й «Лісові простори» у селищі Ковпакове Луганської області.

Подивитися карту.
Раніше Офіс генерального прокурора повідомив про те, що від 24 лютого 2022 року до 23 березня 2023 року внаслідок воєнних дій російських військ в Україні загинуло 465 дітей, щонайменше 940 зазнали поранень.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт російського президента Путіну та омбудсмена Львової-Бєлової, що особисто займались організацією масових депортацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus