USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Погрожували ізоляцією і били палицями: розкрили жахи депортації РФ українських дітей

24 Березня 2023 09:57
Депортованим з України дітям російські окупанти погрожували ізоляцією, інтернатом, били палицями.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Депортовані діти, яких вдалося повернути в Україну, кажуть, що їм погрожували ізоляцією, інтернатом, били палицями, а за вигуки «Слава Україні!» забирали в невідомому напрямку. Їм казали, що від них відмовилися батьки і вони тепер «діти Росії». Якщо це не політика геноциду, то що?» – зазначив він.

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець 23 березня повідомив, що додому вдалося повернути з Росії двох українських дітей.

Звернення про необхідність повернення дітей з тимчасово окупованої території України надійшло від жінки, яка перебувала в російському полоні. «Нині 9-річна дівчинка та 16-річний хлопець – в Україні разом зі своєю родиною», – зазначив він.

Повернення вдалося здійснити у результаті взаємодії двох уповноважених з прав людини – України та Росії.

Як розповів школяр з Херсонської області, якого вдалось повернути додому, у Росії дітям «промивали» мізки: «Казали, що нас відвезуть до Пскова. «Там інтернат. А там вас уже всиновлять». Ми казали, що від нас батьки не відмовлялися, аж ніяк ви нас не відвезете. А нам казали, що відмовилися від нас. Я дзвоню мамі. Мама цій, директору табору, каже «Ви що, взагалі хворі? Я такого не говорила. Навіщо ви дітям брешете?». А та каже: «Все одно ви їх не заберете. Це діти Росії».

Читати ще: Дівчат, яких незаконно вивезли в Росію, повернули до сестри на Волинь

Офіційно відомо майже про 14 тисяч депортованих дітей. Окупанти відбирають неповнолітніх українців у батьків і відправляють їх в інтернати РФ, потім розподіляють по російських родинах.

Кремль навіть вигадав освітню програму з «інтеграції» маленьких українців – їх вчать «правильній» історії, розповідають про «велич» Росії та усіляко намагаються стерти українську ідентичність.

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт російського президента Путіну та омбудсмена Львової-Бєлової, що особисто займались організацією масових депортацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus