USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Особливі діти Луцька відвідали міжнародний фестиваль

24 Травня 2018 16:10
Восьмеро маленьких лучан взяли участь у десятому міжнародному фестивалі для людей з інвалідністю під назвою «Долина нарцисів», що проходив на Закарпатті у місті Хуст протягом 19-21 травня.

Про це йшлося 24 травня під час прес-конференції у Луцькій міській раді.

Як розповіла керівник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, що вперше на фестивалі була представлена громадська організація батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку.

З її слів, 147 учасників з України, Білорусі та Литви зустрілися, аби продемонструвати свої таланти. Учасниками з Луцька були громадська організація батьків з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку, зокрема у фестивалі, метою якого є інтегрування людей у суспільство через розвиток їхніх умінь та здібностей, взяло участь 8 дітей. Ліна Галан наголосила, що міська рада завжди підтримує подібні ініціативи.
Варто зазначити, що протягом 3 днів дітки демонстрували свої спортивні таланти, співали пісні, танцювали. Волиняни, своє чергою, представили запальний танець «Волиняночка». Усі учасники отримали подарунки, а громадські організації – відзнаки у вигляді подяк та медалей. А на 3 день вони мали змогу побувати на цікавих екскурсіях, під час яких дітки годували тварин та фотографувалися з ними.

Голова правління громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушенням розвитку Олена Мельник зазначила, що волинянам хотілося показати щось особливе та притаманне нашому регіону: «Ми дуже багато готувалися, адже танець був швидкий та ритмічний. Його готували ще з січня, оскільки хотіли добре виступити на фестивалі».

З її слів, ГО випала нагода вперше побувати на цьому фестивалі.

«Ми збиралися на фестиваль ще у минулому році, але, на жаль, цього не вдалося зробити. Проте цього року ми все ж зустрілися у місті Хуст. Там була просто неймовірна атмосфера, ми завели чимало знайомств», - каже Олена Мельник.


Своєю чергою, мама Жанна Поліщук наголосила, що їй запам’ятався перший день фестивалю, адже дітки брали участь у спортивних заходах, зокрема бігали, стріляли, грали у дартс. За це вони отримали чимало медалей.

Учасник фестивалю Андрій Мельник розповів, що отримав медаль за біг та метання м’яча і йому дуже хотілося перемогти.

Також дітки кажуть, що свято подарувало їм багато позитивних емоцій, тож вони хочуть ще раз його відвідати. Своєю чергою, батьки подякували міській раді за підтримку та допомогу під час поїздки на фестиваль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus