USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Отаман Олешко уклав договір із УПЦ МП

5 Липня 2010 17:07
Волинські козаки уклали договір про співпрацю з Українською православною церквою.

Про це повідомляє служба інформації ВОДТРК.

Підписали його митрополит Луцький і Волинський Ніфонт і головний отаман міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке» Волинського округу Петро Олешко.

«Козаки і церква здавна разом. А відтепер, коли стосунки набули офіційного статусу, кожна сторона матиме нові зобов’язання», – говорить владика Ніфонт.

Зі слів митрополита, угода дає право священикам проводити виховні години в козацьких спільнотах, а козаків зобов’язує слухати і берегти православ’я.

«Підписанню договору з «Козацтвом Запорозьким» передувала багаторічна співпраця. Скажімо, козаки не тільки реставрують і будують церкви, а й уже кілька років охороняють територію Почаївської Лаври», - розповів Петро Олешко.

Така ж угода була укладена між УПЦ і Всеукраїнським козацьким отаманством у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Обурений Показати IP 5 Липня 2010 17:10
Афігєть!!! Так вони скоро і на вірність Януковичу присягнуть. Блін, я думав, це просто дядькам робити нема чого, граються, а вони... Б"юся об заклад, наступним буде прийняття до своїх лав Башкаленка і Клімчука
goodok Показати IP 6 Липня 2010 10:55
пусте місце, а не козацтво! пішли на поводку у Ніфонта... А Ніфонт гаразд говорити, що поза політикою, що церква і влада - різін речі. Вербує всіх аби свій московський патріархат піарити, політику імперську проштовхувати. А козацтво здивувало! Козаки за Київ, за Україну любого порвали б, а тут таке вичворили, лохи
Ярко Показати IP 4 Жовтня 2012 21:39
Цікаво, від кого українські козаки тепер охороняють церквви МП?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus