USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Отруєння Навального: російського опозиціонера привезли на лікування до Німеччини

22 Серпня 2020 11:26
Літак з Олексієм Навальним прилетів до Німеччини. З аеропорту Омська повітряне судно вирушило вночі 22 серпня. Раніше російські лікарі були проти транспортування Навального, але коли його стан стабілізувався, змінили думку.

Про те, що літак з російським опозиціонером уже приземлився у Берліні, повідомила прессекретарка Навального Кіра Ярмиш у твіттері, передає 24 канал.

Вночі 22 серпня Олексія Навального доставили в аеропорт Омська. А перед цим представник німецької медичної бригади підписав документ про взяття на себе відповідальності за життя пацієнта після доставки його на борт.

Дещо згодом, приблизно о 5 ранку, стало відомо, що літак із Навальним на борту вилетів у бік Берліна.

21 серпня дружина політика Юлія Навальна заявила, що хоче негайно транспортувати чоловіка до Німеччини під наглядом висококваліфікованих лікарів. Звернення вона адресувала особисто Путіну.

Раніше представники німецької клініки "Шаріте", оглянувши Навального в Омську, дійшли до висновку, що він транспортабельний. Медики запевняють, що обладнання в їхньому літаку дозволяє безпечно перевезти його до Берліна. Про це у твітері заявила прессекретарка Навального Кіра Ярмиш.

Водночас головний лікар омської лікарні спершу був протилежної думки. Він наголосив, що стан опозиціонера нестабільний. Тому й виступив проти перевезення Навального на лікування до Німеччини.

Згодом, коли стан політика стабілізувався, омські лікарі, зважаючи на прохання рідних хворого, заявили, що не проти транспортування.

"На цьому етапі ми вирішили, що не заперечуємо проти його переведення до іншого стаціонар, який вкажуть нам родичі", – заявив заступник головного лікаря. Про це повідомило видання "Город55".

Позиція Кремля

Раніше речник президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що в Кремлі не отримували офіційного звернення від родини Навального щодо його перевезення у Німеччину.

За словами Пєскова, "у таких питаннях бюрократія зайва". До Омська вилетів літак з німецькими лікарями. Медики взяли участь у консиліумі щодо отруєння Навального. Проте, як каже Пєсков, транспортування Навального до Німеччини може становити загрозу для здоров'я опозиціонера.

Відповідаючи на запитання, чи втручалася влада, щоб завадити транспортуванню Навального до Німеччини, Пєсков сказав, що ні. Він стверджував, що заборона на транспортування опозиціонера – це рішення його лікаря.

Як повідомлялося, 20 серпня під час польоту з Томська до Москви Олексію Навальному стало погано. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорті Омська, де Навального терміново госпіталізували до лікарні.

Стан опозиціонера був вкрай важкий. Його направили в реанімацію та приєднали до апарату штучної вентиляції легень. Наразі він перебуває у комі.

Соратники Навального переконані, його отруїли. Медики розповіли, що знайшли в організмі політика небезпечний хімічний компонент. Він становить загрозу не тільки для Навального, а й для людей, які його оточують.

Пізніше омські лікарі озвучили досить дивний діагноз – порушення обміну речовин. За їхніми словами, такий стан міг бути викликаний різким зниженням цукру у літаку.

Дивіться відео про отруєння Навального:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
українець Показати IP 22 Серпня 2020 13:16
Навіщо нам цей кацап потрібний,що про нього всі ЗМІ тарабанять? В нас своїх навальних навалом,яких потрібно "лікувати".
? до українець Показати IP 22 Серпня 2020 17:55
Дивись що б ті ліки випадково тобі не попали... в каву.
українець до ? Показати IP 22 Серпня 2020 18:42
Я за собою ретельно дивлюсь і ніякі випадки мені не загрожують.Тим більше,що кави я не вживаю.А ось такі хмирі,як ти,(а вас таких в Україні до х.я),яких потрібно за поребрик давно відправити,щоб і смороду тут кацапського не було.
Ми полікуємо Показати IP 22 Серпня 2020 16:23
А він Крим віддасть? А якщо вмре, то не віддасть...
Сила Показати IP 22 Серпня 2020 17:42
Супер!!! Погоджуюсь на всі 100%. Теж мені - фігура! Язиком молоти за гроші і в нас таких героїв ціла купа.
Анонім Показати IP 22 Серпня 2020 23:56
а як щодо інших мілліонами перебувавших і перебувающих в комі звичайних людей? чому тоді про всіх людей не пишете, а лише про навального? він що? надлюдина голубих кровей? кощей безсмертний чи що?
Волиняка Показати IP 23 Серпня 2020 09:18
В нас теж колись де кого "отруїли". А потім так кєрував, що досі розхльобуєм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus