USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Отруєння Навального: у Білорусі опублікували фейкову «перехоплену» розмову «Варшави і Берліна»

4 Вересня 2020 23:26
Влада Білорусі опублікувала фейковий запис нібито «перехопленої» розмови «Берліна і Варшави» про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Як передає УНІАН, «запис» опублікував Telegram-канал «Пул первого», пов’язаний з пресслужбою Олександра Лукашенка.

Однак, ніяких доказів автентичності «перехоплення» і реальності його «учасників» він не надав.

Розмову на записі нібито ведуть «Нік» з Берліна і «Майк» з Варшави:

«Варшава: Алло! Добрий день.

Нік. Як наші справи?

Берлін: Начебто все за планом... Матеріали щодо Навального готові. Будуть передані в адміністрацію канцлера, очікуємо її заяви.

Варшава: Отруєння підтверджується точно?

Берлін: Послухай, Майк, в цьому випадку це не так важливо ... Йде війна, а під час війни всякі методи хороші.

Варшава: Згоден. Треба відбити охоту Путіну сунути ніс в справи Білорусі... Це найефективніший шлях – втопити його в проблемах Росії, а їх чимало! Тим більше, найближчим часом у них вибори, день голосування в регіонах Росії.

Берлін: Цим і займаємося... А як ваші справи в Білорусі?

Варшава: Якщо чесно, не дуже. Президент Лукашенко виявився міцним горішком. Вони професіонали і організовані. Зрозуміло, що їх підтримує Росія. Чиновники і військові вірні президенту. Поки працюємо. Решта при зустрічі, не телефоном.

Берлін: Так-так, розумію, тоді до зустрічі, бувай.

Варшава: Бувай».

Про нібито докази у неправдивому діагнозі Навального вчора заявляв Лукашенко. Він стверджував, що розвідці республіки вдалося перехопити телефонну розмову Польщі та Німеччини, де обговорювали саме це питання. Сам же білоруський глава наголосив, що не вірить у версію отруєння Навального.

Як повідомлялося раніше, Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай. У ЗМІ повідомили, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості та патологічне мислення. 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили.

Політика евакуювали з лікарні Омська 22 серпня. Нині він перебуває в німецькій клініці. 24 серпня у Німеччині підтвердили отруєння опозиціонера. 2 вересня стало відомо, що експерти з лабораторії бундесверу в організмі Навального виявили сліди отрути з групи «Новачок».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вірю Показати IP 5 Вересня 2020 07:37
КДБ Білорусі це не наші мародери.
Олександр Показати IP 5 Вересня 2020 09:30
Яка маячня... Невже в ХХІ ст. існують люди, якіповірять, що саме такий діалог і саме так відбувався. А головне - про професіоналів Лукашенка, який виявився...
Андрій до Олександр Показати IP 5 Вересня 2020 13:19
Звичайно вірять... он СБУ регулярно такі розмови викладає.. а згадайте розмови людей по справі журналіста....
Анонім Показати IP 5 Вересня 2020 10:08
Даже если так... почему бы нет? Коллектвному западу можно нести чушь про Навального "Новичок"?.... Значит и Лукашенко можно)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus