USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.86

Отримали пільг на понад мільярд: українці ввезли майже 10 тисяч авто через пункти пропуску на Волині

3 Травня 2022 12:39
Через масове ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією без сплати митних платежів на українських міжнародних пунктах пропуску, розташованих зокрема у Волинській області, – ажіотаж. Станом на 12:00 3 травня на ПП «Устилуг» на в’їзд в Україну очікують 300 легкових автомобілів, а в ПП «Ягодин» – 600 легковиків.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

За минулу добу через пункт пропуску «Ягодин» було ввезено 731 легкове авто, а через ПП «Устилуг» – 665 легкових автомобілів. Далі вони поїхали на митне оформлення.

«Станом на сьогодні оформлено 9874 транспортні засоби (автомобілі пройшли пункти пропуску на кордоні, поїхали на митні пости Волинської митниці й здійснили випуск у вільний обіг). Це ті авто, на які отримано митне посвідчення і які зараз реєструватимуть у сервісному центрі.

Із 9874 одиниць транспортних засобів: легкових автомобілів – 9395, вантажівок – 358, причепів – 59, автобусів – 31, мотоциклів 31», – інформувала Валентина Черниш.

Переважно йдеться про вживані автомобілі. Зокрема, 82% – це старі авто, яким 12 і більше років.

Люди, які ввезли ці транспортні засоби, отримали від держави пільг на понад мільярд гривень.

Валентина Черниш додала: із 24 лютого випадків конфіскації автомобілів із влаштованими тайниками, які використовували б для провезення прихованих від митного контролю товарів, не було.

Читати ще: У порушників митних правил вилучатимуть авто на потреби армії, – Волинська митниця

Нагадаємо, з 5 квітня (від дати набуття чинності відповідного закону) до 1 травня Волинська область стала «західними воротами» для імпорту майже 15 тисяч транспортних засобів. Понад дев’ять тисяч із них було випущено у вільний обіг на «внутрішніх» митних постах Волинської області, решта поїхала на митне оформлення в інші регіони країни

На Волині міжнародне автомобільне сполучення нині доступне через пункти пропуску:

«Ягодин – Дорогуськ» (пасажирські та вантажні перевезення, проєктна спроможність – до 3000 транспортних засобів в обох напрямках за добу).

«Устилуг – Зосин» (обмеження ваги транспортного засобу – до 3,5 тонни, проєктна спроможність – 700 транспортних засобів в обох напрямках за добу).

Читати ще: Україна скоротила кількість пунктів розмитнення авто з ЄС. Де це можна зробити на Волині

Окрім двох волинських, на українсько-польському прикордонні доступні для імпорту транспортних засобів міжнародні переходи, розташовані на Львівщині.

Працівники митниці просять усіх, хто завозить транспортні засоби, розподіляти процедуру ввезення на два етапи: пропуск через кордон і митне оформлення (не в пункті пропуску, а ближче до місця проживання).

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сірий Показати IP 3 Травня 2022 13:31
Цікаво, кому можна їхати за кордон на разі?
Джек до Сірий Показати IP 3 Травня 2022 14:37
Всім хто може рішнути довідку волонтера
Сірий до Джек Показати IP 3 Травня 2022 15:07
Це Україна.
Микола Показати IP 3 Травня 2022 15:23
Народ регульніть питання щоб гуманітарка і авто ВСУ не стояли в черзі в Польщі. За тиждень половина волонтерів перестала волонтерити. Діалог нехай Погуляйко з своїми замами їде стоїть в колейці по 60год. Прикро але правда.
Ахаха Показати IP 3 Травня 2022 17:09
В Україні скоро не буде ні бензину ні дизпалива. Нащо вони везуть той мотлох коптячий і смердячий?
Всезнайко Показати IP 3 Травня 2022 20:47
Ці гроші були лишні в бюджеті під час війни? Дебіли.
Дмитро до Всезнайко Показати IP 5 Травня 2022 14:14
Їх би все одно не було б!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus