USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ой пташечко моя, чого ж займаєш моє місце на кладовищі»: на Волині попрощалися з трьома Героями

3 Червня 2022 09:01
Волинь провела в останню путь трьох своїх вірних синів – Воїнів Віталія Василюка, Анатолія Мизовця та Степана Тусюка, які загинули, захищаючи Україну.

Свій останній шлях із Луцька на малу батьківщину Герої здолали 2 червня. Тіла загиблих до рідних осель доправила та супроводжувала військовий капелан ГО «Військові капелани Волині» Тетяна Потоцька-Євчук.

Першим повернувся у рідне село Поповичі на Ковельщині полеглий 46-річний Герой Віталій Василюк. Боєць загинув від мінно-вибухового поранення у зоні бойових дій.
«Ой пташечко ти моя, чого ж займаєш моє місце на кладовищі», – голосила, припадаючи до труни своєї дитини, згорьована мати.
Читати ще: «Найважче – зазирнути в кожен пакет, аби впізнати обличчя лише за фото»: на Волинь привезли тіла п’ятьох загиблих Героїв

Опісля до рідного села Мощена Люблинецької селищної територіальної громади Ковельського району доставили тіло 46-річного захисника Анатолія Мизовця, який загинув у війні з московською ордою за незалежність та волю України 30 травня в Луганській області.

Під тужливе «Плине кача» односельчани зустріли Героя на колінах і з прапорами, вистеливши йому останній шлях додому квітами.
Героя ховали у закритій труні, але зболена мати пораненою пташкою припадала до неї і просила показати рідну дитину.
Житель Старої Вижівки, захисник України 50-річний Степан Тусюк загинув на Донеччині.

Тіло Героя привезли до рідної хати під вигуки «Героям Слава!».
Війна й далі забирає найкращих. Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблих. Вічна пам’ять і слава! Герої не вмирають!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
І. Показати IP 3 Червня 2022 15:52
Душа болить....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus