USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські шахтарі палять шини під ДП «Волиньвугілля». Оновлено

12 Вересня 2018 10:21
12-го вересня шахта №9 «Нововолинська» продовжує протестувати. Гірники прийшли під ДП «Волиньвугілля», настроєні рішуче – палять шини.

Про це пише Буг.

Вимога – не звільняти директора копальні Володимира Юрківа, скасувати наказ №550. Протести тривають десятий день.

Як повідомив в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк, скасувати наказ про звільнення Юрківа він не може, такі вимоги Міністерства енергетики та вугільної промисловості за не виконання його наказів (не передання балансів підприємства). Пилипюк зазначив, що буде звертатися у правоохоронні органи із заявою про перешкоджання нормальній роботі.

Щодо скасування наказу про звільнення, пропонує шахтарям ініціативною групою поїхати в Міністерсво та з Ігорем Насаликом вирішувати це питання.

Подробиці згодом.

Зазначимо, що нардеп Ігор Гузь побував вчора на шахті у Нововолинську та повідомив, що ініціює зустріч трудового колективу з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у соцмережі Facebook повідомив : "Окрім погашення заборгованості із заробітної плати, гірники вимагають звільнити в.о. гендиректора ДП “Волиньвугілля” Андрія Пилипюка, який є ставлеником “смотрящего” Андрія Венгрина на шахтах Волині й цей кримінальний ланцюжок тягнеться до Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Не виключено, що гірники шахти “Бужанська” незабаром також почнуть протест. Заборгованість із зарплати становить близько 50% ще за липень місяць. У Волинській облдержадміністрації схвильовані таким становищем шахт. Сподіваюся, що регіональні органи влади разом з гірниками зможуть вплинути на перебіг обставин, що склались в тамтешній області".

Голова первинної організації НПГУ шахти Василь Гура розповів, що на складі шахти накопичилося 7,5 тисяч тонн вугілля, яке могли б продати і заробити. Натомість, температура там підвищується, і є загроза самозагоряння, що призведе до великих збитків.

“Сьогодні «смотрящий», пан Андрій Венгрин, зателефонував на шахту і сказав, що ми йому винні 5 мільйонів гривень. Вони як при Януковичу були, так і зараз є. Держава грошей не дає, ми заробляємо самі, але нам і цього не платять. Ми не знаємо, як далі працювати", - зазначив голова первинної організації НПГУ шахти.

У свою чергу, керівник копальні Юрків повідомив, що проблема з виплатою зарплати виникла штучно через політику ДП «Волиньвугілля», адже на шахті видобули вугілля, продаж якого покриває втрати на заробітну плату та електроенергію. Окрім того, шахтарі нарікають, що копальня нині працює без відповідного дозволу на розробку надр.

Голова облдержадміністрації Савченко заявив, що готовий написати листи міністру енергетики та вугільної промисловості, Прем’єр-міністру стосовно самостійного відвантаження вугілля шахтою, враховуючи високі корупційні складові. Також він доручив підготувати звернення у прокуратуру та поліцію щодо цієї ситуації, а профспілці шахти №9 «Нововолинська» порадив підготувати позов до суду на керівництво ДП «Волиньвугілля».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 12 Вересня 2018 10:27
То вже ганьба та неподобство. Треба все робити чинно i благородно, по Заповiдях, брати шахтарi
Луцьк до Анатоль_ Показати IP 12 Вересня 2018 10:55
Ти ще не здох?
Анонім Показати IP 12 Вересня 2018 11:01
Чому це шахтарі мають їхати до міністерства щось випрошувати, наоборот має бути на мою думку
Анатоль_ до Анонім Показати IP 12 Вересня 2018 11:36
Вугольку добувають чайну ложку, а зарплату хорошую то дай держава. Нерентабельнii старi шахти шо вугля вже не дають мусово закрити. А контору перейменувати на ДП "ВолиньБЕЗвугiлля" негайно.
Отакої... Показати IP 12 Вересня 2018 17:10
А чому палять шини а не видобуте вугілля? Чи не тому що воно не горить...а гроші вимагають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus