USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Пам’ятки на дотик: незрячі волиняни оздоровилися на Світязі

19 Липня 2019 13:35
П’ять днів активного відпочинку, теплого спілкування та неповторних вражень на березі мальовничого озера Світязь. Вже вкотре громадська організація «Генерація успішної дії» реалізовує щорічну програму активного відпочинку людей з інвалідністю по зору «Пам’ятки на дотик». Цьогоріч 20 членів та волонтерів організації оздоровилися за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який оплатив їхнє проживання на студентській базі відпочинку «Гарт», йдеться у повідомленні Фонду.

ГО «Генерація успішної дії» працює з 2009 року. Її діяльність направлена на захист прав людей з інвалідністю по зору, організацію їхнього дозвілля тощо. Також реалізовувалися проекти з працевлаштування. Як зауважує голова правління ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук, саме працевлаштування є однією з найбільших проблем для людей з порушенням чи відсутністю зору. Така людина, навіть маючи освіту, практично не може знайти роботу. Хоча, звісно, бувають і винятки.
«Пам’ятки на дотик» – це наша щорічна акція. Ми їздимо на екскурсії по Україні або просто активно відпочиваємо. Щороку шукаємо фінансову підтримку. Цьогоріч допоміг Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». До речі, з Фондом ми співпрацюємо з 2011 року. Тоді нам виділили кошти на ремонт приміщення. Згодом ми реалізовували ще один спільний проект – курси для людей із порушеннями зору, де навчали «бачити світ» за допомогою мобільних додатків», - розповідає голова правління ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.
Попри погодні капризи, відпочинком задоволені усі. Адже це - прекрасна можливість відволіктися від буденності, відчути, насичений яскравими барвами навколишній світ, душею та дотиками, оздоровитися у цілющій воді перлини України – озера Світязя.

«Це був не просто відпочинок. Ми активно проводили час: були конкурси, вікторини, шашлики. А головне – це спілкування в необмеженій кількості та обмін думками», – поділився враженнями Віталій Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus