USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

ПАР планує переселити тисячі носорогів у сусідні країни

16 Вересня 2023 23:43
Південноафриканська неурядова організація African Parks купила в серпні приватну ферму з двома тисячами носорогів. Тепер вона збирається переселити частину тварин у чотири сусідні африканські країни – Замбію, Зімбабве, Кенію та Намібію.

Про це пише Daily Maverick.

«У найближчі 10 років African Parks має намір щороку переселяти до 300 носорогів, щоб сприяти відновленню їхньої чисельності на півдні Африки, зазначає видання. Таким чином, за цей період кількість переселених особин досягне трьох тисяч. Ніколи раніше у світі не проводилася така значна операція з переселення носорогів», – зазначив виконавчий директор African Parks Пітер Фернхед.

Як відомо, традиційним районом проживання білих носорогів є південь Африки. Тварини перебувають під захистом міжнародних конвенцій і, за версією Міжнародної спілки охорони навколишнього середовища, мають статус підвиду, становище якого близько до вразливого.

Зараз у ПАР мешкають близько 80% від загальної кількості носорогів, що є на планеті. На фермі Platinum Rhino живуть 16% усіх носорогів, що перебувають на території ПАР, та 8% від їхнього загальносвітового стада. За даними ООН, у світі налічується 26 тисяч особин цих тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus