USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«Патріотизм – це не обвішаний стрічками Тимощук». Ексфутболіст «Волині» пішов у тероборону Києва

23 Березня 2022 07:31
Ще місяць тому він готувався до відновлення сезону української Прем’єр-ліги в складі ковалівського «Колоса», а нині вже у своєму автомобілі возить автомат та бронежилет, захищаючи Київ у складі територіальної оборони. Це все про футболіста Андрія Богданова, який свого часу виступав за київське «Динамо» та луцьку «Волинь».

YouTube-каналу «Бомбардир» Андрій Богданов розповів, чому вирішив піти в тероборону, чи думає про футбол, зміну цінностей, патріотизм та зрадника Анатолія Тимощука.

Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує текстовий варіант інтерв’ю.

Чому пішов в тероборону

«Вважаю, що обов’язок кожного чоловіка в такий трагічний час стати на захист Батьківщини. Іншого вибору не було. Тільки разом ми сила і переможемо цих під***сів б***ь. Ніколи не думав, що доведеться стати військовим. Це як страшний сон. Але значить так мало статися. Нічого не змінити, зараз потрібно перелаштовуватися і думати про інші речі».Переоцінка цінностей

«Сталася велика переоцінка цінностей. Коли все закінчиться, світогляд дуже зміниться, та й країна зміниться. Дай Бог, щоб ми всі вижили та зберегли суверенітет України. Ми потрапили в страшне положення – положення війни. Люди мають розуміти, що все зміниться і буде інакше. Ти просто зараз сидиш і радієш сонцю, чи тому, що тихо, не стріляють.

Політика вже немає ніякого значення. Важливі людські життя, суверенітет України. Не хочеться бути під Росією. Коли це почалося, я не міг знайти собі місця, не міг сидіти вдома. Напевно, це в моїй крові… Тому з перших днів пішов робити все те, що мені скажуть. Якщо буде потрібно, стрілятиму. Я для себе вирішив так. Якби я був в стороні, то не зміг би нормально жити, коли це все закінчиться».

Футбольна кар’єра була, ніби у сні. Зараз про футбол не може бути жодної мови

«Зараз я не думаю про футбол. В мене таке відчуття, що вся моя футбольна кар’єра була у сні. Протягом цих днів я не можу дивитися футбол в Європі, якась внутрішня відраза до цих матчів. Дивлячись, що відбувається в Україні, як страждають та помирають люди… Як можна кудись їхати догравати чемпіонат? Мені просто совість не дозволить кудись їхати і грати у футбол. Якщо хочете, розривайте зі мною контракт. Про футбол зараз не може бути жодної мови. Хтось тренується, готується. Але до чого, до яких чемпіонатів? Звичайно, коли це все закінчиться, то хотілося би ще пограти кілька років».

Військові жартували, що ми з Алієвим в теробороні

«Наші військові були здивовані, що Саня Алієв і я вступили в тероборону. Звичайно, над нами жартують, що ми автомат не вміємо тримати. Але з іншої сторони кажуть, що ми молодці. Вони дуже здивовані. Командир запитував, чи видати нам памперси, адже були не дуже веселі ситуації.

Виступи у Росії – помилка. Не розумію тих футболістів, які там залишилися

«Мої виступи в Росії у 2015 році були великою помилкою. Не хочеться сильно виправдовуватися, але свою помилку я визнаю. Напевно, я не розумів всієї ситуації, вплинула молодість. Думав про інші речі. Але своїми діями я спокутую свою провину. Я взагалі не розумію політики.

Вони (футболісти та тренери, які працюють у Росії: Анатолій Тимощук, Іван Ордець, Дмитро Іванісеня, ВН) там сидять, відмовчуються. Хтось каже, що вони розірвали контракти, а де офіційні заяви? Це все-таки публічні люди в Україні і від них чекають якихось дій. Не потрібно робити з нас клоунів. Напевно, гроші зіграли свою роль. Про який футбол зараз можна говорити? Для них що, футбол важливіший за життя людей? Я б так не зміг. Останні роки Росія для мене була закритою, в мене були пропозиції звідти, але я не їхав, бо розумів, що війна триває з 2014 року».
Чому росіяни думають, що в нас гірше жити, ніж в Росії

«Росіяни зомбовані пропагандою, вони дивляться свої псевдо-канали, цих всіх соловйових під***сів. Вони думають, що ми живемо в лайні, але насправді в нас країна розвивалася до цих всіх подій. Тому нехай собі сидять там і кукурікають. Щоб не сталося, я з Києва не поїду, я буду до кінця. Мені пропонували друзі, знайомі поїхати на захід України, але я відмовився».

Футбол та військова справа – різні речі

«Бувало страшно, особливо вночі, коли ми перевіряли район, адже в Києві багато диверсійних груп. Ти не знаєш, звідки може вистрілити. Зараз мені вже спокійніше. Завжди потрібно бути готовим. Футбол і військова справа – різні речі. Тут треба виконувати те, що каже командир. Якщо тобі говорять щось зробити, ти відразу це робиш, тут не дають часу на розкачку».

Чому став патріотом

«Патріотизм – це б***ь не Тимощук, який бігав весь розфарбований, в цих стрічках, з прапором. Мовляв, дивіться, як я люблю Україну. А він – г***он, за гроші готовий вдавитися. Патріотизм у серці. Я завжди любив Україну, завжди хотів жити в Києві. Де зараз оці псевдо-патріоти, ось ці «куля в лоб»?

Але зараз в нас є лідер, за яким ми йдемо, – це Зеленський. Низький уклін, в мене є бажання в майбутньому зустрітися з ним і потиснути йому руку за все, що він робить для України, і за те, як він нас об’єднав. Це дійсно людина, яка буде тут до кінця. Він життя віддасть за Україну».

Читати ще: «Лижеш дупу тим, хто вбиває українських дітей»: ексдружина Тимощука звернулася до футболіста

Чи можна віддавати Крим і Донбас та якою має бути Україна

«На мою думку, віддавати Крим і Донбас не можна. Скільки людей загинуло за ці території. Зеленський має створити правильну формулу. Після війни ми маємо повністю ліквідувати корупцію, вкладати гроші в нашу армію. Весь світ побачив, яке в нас військо. В Україні не має бути цих всіх проросійських г***донів, ось цих - Кива, Медведчук. Ми бачимо, як вони всі зразу втекли. Мають змінитися всі цінності, тільки тоді ми будемо сильною країною і на нас ніхто не нападатиме. У нас мають бути сильні союзники, як-от Великобританія, Туреччина, США, щоб такого більше не було.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus