USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.45

ПДФО від силового блоку має залишитися в громадах, – мер волинського міста звернувся до Ради

20 Вересня 2023 11:44
Міський голова Нововолинська Борис Карпус звернувся до депутатів Верховної Ради з пропозицією не підтримувати законопроєкт, який має вилучити ПДФО від силового блоку з бюджету громад.

Про це він сказав у відеозверненні, передає БУГ.

Сьогодні, 20 вересня, Верховна Рада буде розглядати законопроєкт № 10037. Ним передбачено вилучення з місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб від військових, поліцейських, рятувальників та інших силових формувань.

Загалом громада Нововолинська отримує 40 мільйонів такого ПДФО, з яких майже 34 мільйони виділили на підтримку ТРО, ДСНС та поліції.

Читати ще: Цьогоріч Луцькрада отримала 176 млн грн «військового» ПДФО. На ЗСУ витратили 190 млн

«Закликаю депутатів не підтримувати такі зміни. Перед початком опалювального сезону позбавляти українські міста такої суттєвої частини доходів – неприпустимо. Тим паче, що левову частку цих надходжень ми і так спрямовуємо на підтримку Захисників», – сказав мер.

У громадах живуть сім’ї військових, які зараз на передовій, загиблих, ВПО. Мер додав, що всі мешканці громади заслуговують на комфортні умови та безпеку.
Натомість Борис Карпус закликав Верховну Раду прийняти ефективний механізм, щоб з місцевого бюджету громади могли купувати все потрібне для військових, без різних обмежень і перешкод.

Довідка

ПДФО – податок на доходи фізичних осіб. Ставка ПДФО в більшості випадків дорівнює 18%. ПДФО сплачують безпосередньо з доходу (суми доходу, який отримав платник податків у результаті всіх різновидів підприємництва в Україні та який нарахований і в матеріальній, і в нематеріальній формі, за звітний період) платників – фізичних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дивно Показати IP 20 Вересня 2023 12:54
Якщо і так спрямовуєте на потреби захисників, то чому так просите? Бо потоків не буде де можна відкати отримати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus