USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Пенсійний фонд недорахував бійцеві страховий стаж

19 Вересня 2017 12:37
Лучанину Ігорю Семенюку Пенсійний фонд недорахував страховий пенсійний стаж за період мобілізації. У відмові учаснику бойових дій пояснили, що враховувати службу в зоні АТО немає законних підстав. Таке ставлення лучанин вважає знущанням над захисниками Батьківщини та в суді відстоює права.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся Ігор Семенюк та розповів, що коли вийшов на пенсію та почав оформлювати необхідну документацію, то виявилося, що Пенсійний фонд не хоче враховувати період, коли його мобілізували.

«Я людина військова, не звик скаржитися. Це питання не піднімав би, якби воно не було принциповим. Ви уявіть, що людей призвали захищати Україну, з нас вираховували податки. А тут кажуть – ні, ми цей період у страховий пенсійний стаж не враховуємо. Яка ж це мотивація для воїнів!? Це просто знущання та прояв неповаги. Я ходив у Пенсійний фонд, пояснював, що з нас і податки вираховувалися, відрахування здійснювалися в пенсійний. А вони мені почали давати різні відмовки», - каже пан Ігор.
Лучанин Ігор Семенюк розповідає, що у вересні 2015 року мав короткотривалу відпустку із зони АТО й оформив вихід на пенсію.

«При обчисленні страхового стажу і пенсійних виплат, увесь мобілізаційний період - із 31 січня 2015 року по вересень 2015 не зараховували. Тому я звернувся у Пенсійний фонд 21 червня 2017 року, аби виправити ситуацію та провести правильний перерахунок. Втім, отримав відмову, в якій вони мені написали, що цього не зроблять, буцімто, немає даних про оплату страхових внесків у системі пенсійного обліку. Це - незаконно. Але ж з нас знімали відрахування... В такому випадку, згідно з їхньою логікою, нам мають бути повернуті гроші, зняті раніше. Але ж і гроші не схотіли повертати», - пояснює учасник бойових дій.

Та додає, що відповідно до вимог чинного законодавства України, зокрема - положень Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» при проведенні пенсійних нарахувань, Пенсійний фонд зобов’язаний був зарахувати строк перебування на службі під час мобілізації до страхового стажу.

Тому Ігор Семенюк звернувся в Луцький міськрайонний суд з вимогою зобов’язати Луцьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області:

- зарахувати строк перебування на військовій службі за призовом під час мобілізації до страхового пенсійного стажу;

- здійснити перерахунок пенсійних виплат відповідно до вимог чинного законодавства України.
Як повідомив редакцію Ігор Семенюк, що Феміда таки підтвердила правоту учасника бойових дій, задовольнивши позов.

У зв’язку із цим, Ігор Семенюк закликає учасників АТО, хто був призваний під час мобілізації, відстоювати свої права, а працівників Пенсійного фонду мати совість та поважати захисників Батьківщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таке Показати IP 19 Вересня 2017 18:14
Враження що Семенюк ще 60 років збирається жити. Ще одна брехня , за той рік мобілізації він в учебці не був( це 45 діб) у відпустці правій (45 діб ), у військовому шпиталі не був це мінімум 21 доба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus