USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пентагон розробив план надання зброї Україні, – ЗМІ

31 Липня 2017 22:02
Пентагон та Державний Департамент США вже розробили план надання Україні летальної оборонної зброї, і очікують на схвалення Білого Дому, повідомили Західні ЗМІ.

Про це йдеться у публікації «Голосу Америки».

Позиція президента США Дональда Трампа з цього питання ще не є відомою, адже брифінг для нього ще не проводився, сказав в коментарі для Тhe Wall Street Journal неназваний високопосадовець уряду США.

"Саме вчасно", - відреагував сенатор Джон Маккейн на повідомлення про плани надання зброї Україні у Twitter.

Найімовірніше, йдеться про поставки протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" а також, можливо, про надання протиповітряного озброєння, та інше, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в уряді США.

Україна давно намагалась отримати ПТРК "Джавелін", щоб ефективно боротись з броньованими машинами російського виробництва. Пускова установка "Джавелін" є дуже мобільною через свою невелику вагу - зазичай, їх переносять команди з двох осіб, зауважують ЗМІ.

За планами, протитанкові ракети будуть надані українським військам у віддаленні від лінії конфлікту для того, щоб обмежити ризики ескалації та знизити можливі ризики того, що надання зброї може спонукати Київ до нападу, повідомляє The Wall Street Journal.

Якщо Україна буде невідповідно використовувати зброю, Вашингтон може забрати цю підтримку чи технічну допомогу. Раніше, з часу початку конфлікту в Україні, Вашингтон, загалом, обмежувався, так званою, нелетальною підтримкою та навчаннями.

Все ж, деякі посадовці США та України зазначили в коментарі Західній пресі, що можуть знадобитись місяці для того, щоб Білий Дім прийняв остаточне рішення.

"Рівень насильства останнім часом зріс, - сказав Генерал армії США Кертіс Скапаротті коментуючи плани надання зброї Україні, - росіяни надають деяке з найбільш сучасного устаткування і надають радників своїм військам".

Водночас, Німеччина та Франція налаштовані скептично стосовно надання зброї Україні, через стурбованість, що це може поглибити конфлікт. "Дуже важливо, щоб ми не роздмухували ситуацію", - зазначив радник з Національної безпеки Британії Марк Седвелл, інформує The Wall Street Journal.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
прогноз Показати IP 31 Липня 2017 23:23
Човпіться, брати мої - сказав Мак Кейн і пішов рахувати долари.
12345 до прогноз Показати IP 1 Серпня 2017 09:34
Как убого и дешево смотрятся твои высеры... Ты еще про "братскость народов", "мыжеадинанрод", "американаспоссорила" тявкни что то. У подавля.щего большинства граждан Украини открылись глаза на кровавую рашу, которая любой ценой и в любой способ хочет уничтожить Украину как государство, а Украинцев к4ак народ. Кровавый карлон, его стадо (вся ватная биомаса) и вся паРаша вцелом, - вот единственная причина войн и крови в Укнаине, в Молдове, в Грузии. И ЗАМЕТЬТЕ, ЭТОТ КАРЛИКОВЫЙ УБЛ*ДОК СТАРАЭТСЯ УНИЧТОЖИТЬ ИМЕННО ИСКОННО ПРАВОСЛАВНЫЕ НАРОДЫ ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus