USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Передсмертний дзвінок волинської журналістки на «швидку»: диспетчера звільнили

5 Червня 2018 17:06
Диспетчера «швидкої», яку рідні померлої волинської журналістки Ольги Холмецької звинувачують в неналежному виконанні власних посадових обов’язків, звільнили. У «швидкій» кажуть, що це перший подібний випадок за 10 років, всі дані службової перевірки медики передадуть в прокуратуру. Натомість додають, що диспетчер не міг відправити бригаду медиків до жінки, адже вона не назвала точної адреси проживання.

Рідні журналіста інтернет-видання «БУГ» Ольги Холмецької, яка раптово померла 28-го травня, у відповідь на інформаційний запит отримали стенограму розмови з диспетчером Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф. Про це пише БУГ.

«Ця розмова для Ольги Холмецької стала останньою. Вдома не було нікого, чоловік затримався у Києві через поломку автомобіля. Жінку знайшли мертвою через день, поряд лежав телефон», - повідомляють журналісти БУГу.

Ольга Холмецька на роботі скаржилася на проблеми зі здоров’ям. Колегам вона розповідала, що у Іваничівській ЦРЛ їй сказали лікувати бронхіт.

«Я третій день лежу з температурою, не збивається… Зранку піду до лікаря. Мій стан мені не подобається», – писала вона 27-го травня. У цей же день о 23:11 було отримане останнє її повідомлення у мережі Фейсбук, яке стосувалося роботи.

Чоловік Холмецької розповідає, що його дружина і справді збиралася в лікарню. У будинку знайшли її тіло і кульок із зібраними речами.

28-го травня близько 17:00 жінці стало дуже погано і вона звернулася на «103». Дзвінок на «швидку» від Ольги Холмецької поступив о 17:08, після цього вона більше не відповідала на телефонні дзвінки від рідних та колег.

В коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини завідувач оперативної диспетчерської Волинського обласного центру медичної допомоги Андрій Абрамов повідомив, що працівницю, яка приймала дзвінок, після перевірки звільнили. Попри те, що викликаюча не вказала точної адреси проживання, в стенограмі розмови після її аналізу знайшли «речі, які не відповідають професійним якостям».

«Це перший випадок за 10 років, ніколи такого не було. Працівниця, думаю, розкаюється у цьому вчинку, хоча по великому рахунку повної провини за цей інцидент на ній немає, бо викликаюча не вказала адресу. Відтак, оператор не знав, куди відправити машину.

Разом з тим, ми зробимо все, щоб в нас такі люди більше не працювали – з моральної точки зору дії працівниці неправильні Всі дані службової перевірки ми передамо в прокуратуру», - наголосив Андрій Абрамов.

Разом з тим він зазначив, що жоден навчальний заклад не готує диспетчерів «швидкої» - всіх їх навчають власними силами.

«700 викликів на добу поступає, фізично кожен прослухати неможливо. 5-6 диспетчерів 24 години приймають виклики. Аби всі їх прослухати, потрібно близько 7 діб. Але ми стараємось контролювати їх», - резюмує він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
АНАТОЛЬ_ Показати IP 5 Червня 2018 17:47
Ось вам европейска рехформа. Як на Майданi i обiцяли. Майдану Слава!
Любі свині до АНАТОЛЬ_ Показати IP 5 Червня 2018 19:59
Анатоль - ви видно невдалий результат реформи та експеременту ваших батьків...При чому тут Майдан? З таким самим успіхом звинувачувати у тупості якогось рядового працівника можна і саму незалежність України, а там і бувший СРСР, і взагалі всіх і вся... А при союзі що не було таких нездар в службі "03"? В Європі, до речі, теж трапляються такі випадки з диспетчерами ( згадаєм катастрофу лайнера років 7 тому ). Так що раджу висунути не умнічати тут з дебільними коментами.
123 до АНАТОЛЬ_ Показати IP 5 Червня 2018 22:27
До чого тут реформа??? Стаття про конкретний випадок, коли працівник халатно і неправильно виконувала свою роботу
Толік Показати IP 5 Червня 2018 19:15
К*рва мать, реформа. В Устилузі, щоб викликати швидку через дорогу - треба лзвонити в Луцьк, тоді Луцьк передзвонює на місце... Шось не додумали, або це навмисне.
Док до Толік Показати IP 7 Червня 2018 09:58
А як бригада буде на виклику, а в Устилузі вона одна, куди будемо дзвонити - в рельсу?
Вона Показати IP 5 Червня 2018 19:16
Є вина Диспечер повинна зразу запитати адресу,почувши людину яка говорить що їй погано , а потім сказала певно інфаркт, зразу медична допомога повинна запитати адресу а не розпитувати що і як.Так просто б не дзвонила. Нехай спочиває. Співчуття. Шкода що наші лікарі не спішать рятувати людей, що це за медицина?. Повинна міністр здоров"я інормувати про це все що відбувається, хто за це несе відповідальність? І взагалі ще той факт що вона зверталась у лікарню і сказали бронхіт і температура трималась, це правдивий діагноз поствили лікарі ???? Розслідуйте . Якби за таке належно карали то б і випадків таких було б дуууже мало або й не було. Дуже шкода людину, що так просила про допомогу.
123 Показати IP 5 Червня 2018 21:13
Що це за манера спілкування на робочому місці " не причитайте.."??? Вона ж не з бабками на лавочці сидить. Питай чітко: адресу, і т.д. І це звернення "бабуся"- яка вона ій бабуся????
Ан Показати IP 5 Червня 2018 22:47
У нас така медицина,в пятницю о 17 звернулись в урологічне відділення до завідуючого і він не подивився сказав що робочий час закінчився,а де ж клятва яку вони дають,навіть слухати не захотів
Про Гіппократа до Ан Показати IP 5 Червня 2018 23:36
В часи Гіппократа в Стародавній Греції професія лікаря була однією з найбільш шанованих і високооплачуваних. Праця лікаря оплачувався пацієнтами і така подяка носила обов’язковий характер. У 380 році до н. е. Гіппократ почав лікувати якогось Акрахерсита від харчовим отруєння отрутою. Після того, як невідкладна допомога була надана, лікар поцікавився у родичів хворого про те, чи здатні вони заплатити за його одужання. Отримавши відповідь “ні”, він запропонував…– “дати бідоласі отрути, щоб той довго не мучився”, на що родині довелося погодитися. У 372 році до н. е. до Гіппократу звернувся Цезар Светонский зі скаргами на підвищений тиск. Коли лікар зрозумів, що хворий не має можливості заплатити за весь курс лікування травами, Гіппократ припинив лікування і повідомив родичам невірний діагноз. Він сказав, що Цезар страждає звичайної мігренню. Довіряючи Гіппократу, родичі не стали звертатися до інших лікарів, і через деякий час 54-річний воїн помер під час чергового гіпертонічного кризу. Навіть у ті часи конкуренція у “лікарському бізнесі” була сильна. Гіппократ був переконаний, що чим менше лікарів – тим більше будуть його заробітки. Тому в клятві він говорить: “…настанови, усні уроки і все інше в навчанні повідомляти своїм синам, синам свого вчителя і учням, пов’язаним зобов’язанням і клятвою за законом медичним, але нікому іншому”. В одній із старовинних трактувань клятви міститься ідея про те, що лікар повинен безоплатно надавати допомогу колегам та їхнім сім’ям, і зобов’язаний не надавати допомогу бідним людям – “щоб не потягнулися до безкоштовної медицини і не зламали лікарський бізнес”.
ігор луцький Показати IP 5 Червня 2018 23:02
А ні трошки не здивувався.Викликав швидку,то диспетчер мені розповіла які прийняти ліки.Я їй кажу,що немає таких ліків,а її це не обходить.Наплювати їм на людей.
Анна до ігор луцький Показати IP 2 Жовтня 2018 11:49
Ігорю, доброго дня! Чи можна з вами поспілкуватись на тему лікування по телефону?
Анонім Показати IP 6 Червня 2018 00:26
Як це "перший випадок за 10 років"? Коли телефонуєш на швидку, будь-який диспетчер ЗАВЖДИ добре розпитає, що і як, де болить, скільки часу, чим лікувались і т.д. З НАДІЄЮ, ЩО, МОЖЕ, НЕ ПОТРІБНО ВІДПРАВЛЯТИ МАШИНУ. Щоб відразу отак за викликом машину відправили - це не в нас. АДРЕСУ ЗАВЖДИ ПИТАЮТЬ В ОСТАННЮ ЧЕРГУ, коли вже зрозуміло, що бригаду дійсно треба відправляти. Отже, це не вина даної диспетчера - така система зараз і це відсутність елементарно коштів, на бензин, на зарплатню і т.д. Царство небесне Ользі Холмецькій.
Світлана Показати IP 6 Червня 2018 00:30
Таке враження, що ці горе-реформатори покликані, щоб винищити українців, що "у вогні не горять і у воді не тонуть"! Це ж треба довести до смерті жінку серед білого дня, яка жила в центрі Іванич біля самої лікарні. А диспетчер хай би тренувалась на своїй "бабусі"!!!!! Мова йде не про професіоналізм, а про черствість і байдужість до людського горя і життя!
йшла повз Показати IP 6 Червня 2018 00:58
Історія не поодинока,на жаль. Тут кожен може згадати пару історій з невеселим кінцем і 'швидкою' допомогою. Свіжий приклад: у мене сусід пару тижнів тому помер,не дочекавшись швидкої. Стало зле,впав, вдарився. Матір викликала швидку, благала чимшвидше приїхати,а диспетчер питав 'А що болить' і як вдарився, чого погано,і так увесь час. Швидка прибула через більш ніж півгодини(!) після дзвінка, ясно, що уже до мертвої людини... Подробиць не знаю,може,йому б уже і не змогли допомогти,але сам час доїзду швидкої суботнім ранком (на дорозі пусто) та доречні питання диспетчера за межами здорового глузду. Висновок такий: бережіть себе, дбайте про здоров'я,бо крім вас самих вам ніхто не поможе. І збирайте гроші на екстренний випадок, а ще краще - заводьте корисні знайомства серед хороших лікарів наших міських/обласної лікарень. Для життя корисно.
Інна Показати IP 6 Червня 2018 07:03
Такі ситуації не одноразові... а все тому що керівництво екстренної допомоги на 103 диспечерами садять працівників які зовсім не мають досвіду і працюють відразу після закінчення медколеджу. А населенню кажуть що диспечера це працівники з багаторічним стажем роботи в медичних бригадах...
Док до Інна Показати IP 7 Червня 2018 10:01
Це Неправда
Лучанин Показати IP 6 Червня 2018 08:52
Звернення до тих, хто пише, а навіщо диспетчер так розпитується, чому відразу машину не відправляє. Кількість машин обмежена. Уявіть, якщо б відразу відправляли, то на дійсно потрібний виклик просто не знайшлося б машини, бо вона поїхала до когось з температурою(з якою він ще не один день може пролежати)
Nf Показати IP 6 Червня 2018 12:43
Бо якби приб*цані "бабусі" при кожному п*ку не викликали швидку, то й відношгення диспечерів було б інше. Знаю по своїй свекрусі, яка любила викликати швидку і при соплях з температурою 37 і 1, і коли кашлянула і коли її , пардон спучило і плювати на те що машин і бригад справді на всіх не вистачає, і можливо в когось зараз кровотеча чи інфаркт -інсульт((
Наталя Показати IP 6 Червня 2018 21:16
Скільки людей - стільки і думок.... Звичайно в людей горе,співчуття. Стаття звичайно не з найкращих і не найрадісніших, але звинувачувати диспетчера в смерті прочитавши лише стенограму - це нонсенс!!! Вона така ж сама людина з почуттями та емоціями. Винна, не правильно зреагувала в ту хвилину, а можливо були на те причини..... ніхто цього не знає. Ніхто не знає справжньої причини смерті, і ніхто не має права звинувачувати. В минулому мала досвід працювати в реєстратурі в поліклініці, і повірте :Скільки є неврівноважених людей, яким завжди всі "ДОЛЖНІ", і у всіх завжди всі винні. І я більш ніж впевнена, що такі на швидку звертаються РЕГУЛЯРНО... і повірте вони так само "причитають", що вже все...кінець...і давай їм швидку...і безкоштовні ліки, і неодноразово, а то будуть скаржитись...і так далі!!! Диспетчер потртапила в складну ситуацію, шкода. Шкода, що люди так реагують на це, але...скільки людей - стільки думок.
де 103? Показати IP 7 Червня 2018 03:00
"ніколи такого не було." - БРЕХНЯ. Завідувач бреше прямо в очі. Кандитат №1 на звільнення - Завідувач! Виконавці (Виконавець) в 2-гу чергу. Далі по списку - депутати. Для "наївних" - Інтернет дає поради - як праильно викликати швидку допомогу? А реально 103 відсутнє як клас! Практично 103 НЕМАЄ!
Луцьк Показати IP 7 Червня 2018 08:04
Викликав сімейного лікаря до дитини, приїхали через 4 години,дзвонять і кажуть якщо у вас не має ліфта то я на 4 поверх не піднімусь мені тяжко спустіться допоможіть. Так і зробив виходу не було. Жесть
А до Луцьк Показати IP 7 Червня 2018 14:39
чого жесть? Лікар вам що не людина, а робот?Може реально важко по причинах здоров"я, яких є безліч і зустрічаються через одного - хребет, варикоз, суглоби, дихання, тиск, серце і таке інше. Чи вам д*па ваша відпала як ви нею протрусили на перший поверх і допомогли?
111 до Луцьк Показати IP 7 Червня 2018 20:40
Лікар -не слуга і не ваш раб! Теж людина, може себе погано почувати, мати пробелми зі здоров"ям. Мало того, що зараз вони безкоштовно (поки) на виклики ходять, та ще й мають ваше невдоволення вислуховувати... Хайно медицина страховою стане -тоді не те що лікар ходити додому не буде, швидку викликати не зможете!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus